23948sdkhjf

Selveste Novo investerer i plante-startup

Selv om det helt store boom i de plantebaserede nye fødevarer er gået i stå herhjemme, er der fortsat mange store aktører, der tror på mulighederne internationalt - og på længere sigt.

Nu har et selskab i Danmarks absolut største virksomhed målt på værdi, medicinalgiganten Novo, investeret et uoplyst beløb i fermenterings-startup'en Matr Foods, der blandt andet producerer svampebøffer.

- Som globale investorer har vi undersøgt mange varianter af alternative proteinprodukter, men Matr Foods skiller sig ud med, hvad vi mener er en vindende formel bestående af høj gastronomisk kvalitet, fantastisk smag, clean label-teknologi og et minimalt CO2-aftryk - alle afgørende faktorer for at fremme planetens sundhed. Vi er begejstrede for at investere i Matr Foods og bidrage til selskabets opskalering og impact, siger Thomas Grotkjær, som er partner i "Planetary Health Investments" i Novo Holdings i en pressemeddelelse fra Matr Foods.

Herhjemme er Matr Foods' svampebaserede proteinalternativer blandt andet tilgængelige hos Meyers kantiner, Nemlig.com, Gasoline Grill og Sticks n’ Sushi.

Investeringen fra Novo Holdings hjælper Matr Foods til at komme videre ud i verden.

- Derfor er vi meget begejstrede for at have Novo Holdings med os nu for virkelig at accelerere rejsen ved at opskalere vores produktion og udvide vores kundebase, siger Randi Wahlsten, medstifter i og adm. direktør i Matr Foods.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078