23948sdkhjf

Kina-hjælp til danske udstyrsproducenter

Agro Business Park har i løbet af 2013 haft stor succes med at hjælpe danske virksomheder inden for bioenergi ind på det kinesiske marked. Nu udvides fokus til procesudstyr til fødevareindustrien.
En målrettet indsats inden for bioenergi har sikret samarbejdsaftaler for danske virksomheder til en værdi af ca. 10 mio. kr. i regi af Innovationsnetværket for Biomasse. Nu udvider Agro Buisness Park fokus til procesudstyr til fødevareindustrien, hvor der er stor efterspørgsel i den voksende kinesiske fødevaresektor.

- Det er vores erfaring, at valget af partner i Kina kan være altafgørende for, om man får fodfæste på markedet eller ej, uanset hvor godt et produkt man har. En helt central del af vores hjælp til virksomhederne består netop i at sikre, at de danske virksomheder får hjælp til at identificere de bedste partnere og samarbejdsvilkår, siger projektleder på Kina-aktiviteterne, Louise Krogh Johnson.

Planen er at præsentere en række danske virksomheder på en fællesstand på China International Industry Fair i Shanghai den 5.–9. november 2013. Dette er en tværgående industrimesse, hvor en masse potentielle kinesiske partnere vil være til stede. På messen vil de deltagende virksomheder få sparring på de kontakter, de får, og i samarbejde med Shanghai Technology Transfer & Exchange, som ligesom Agro Business Park er en del af Enterprise Europe Network, arrangeres der en dag med målrettet matchmaking med relevante kinesiske virksomheder.

- Det kinesiske marked kan være vanskeligt at navigere i for en dansk virksomhed, og for mange er det for ressourcekrævende at identificere gode partnere selv og gennemskue de kinesiske virksomheders dagsordener. Vi ønsker at hjælpe virksomhederne med at finde den rigtige partner i første forsøg og sikre et samarbejde, som er til lige stor gavn for begge parter. Det er nemlig de samarbejder, der holder i længden, tilføjer Louise Krogh Johnson.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094