23948sdkhjf

Nytænkning og vækstskabende idéudvikling i fødevaresektoren

Nye idéer til større ressourceeffektivitet i forarbejdningssektoren og bæredygtige løsninger for hele værdikæden blev livligt diskuteret af fødevarevirksomheder og videninstitutioner til GUDP’s årlige konference.
Formand for Vækstteam Fødevarer, Peder Tuborgh, skød tirsdag konferencen ’Udviklingspotentialer i fødevaresektoren’ i gang med en opfordring til hele fødevarebranchen. Hvis Danmark i fremtiden fortsat skal høre til blandt verdens førende fødevareklynger, så er kravet enkelt: Fokuser kræfterne og skab større ressourceeffektivitet bæredygtigt.

Opfordringen inspirerede konferencens deltagere, der i samarbejde skabte innovative idéer til nye projekter, nye samarbejder og nye teknologier, som kan være med til at sikre større ressourceeffektivitet i forarbejdningssektoren og bæredygtige løsninger i hele værdikæden.

Samarbejde gør en forskel
Erhvervsstøtteordningen Grønt Udviklings- og Demonstrationsprograms (GUDP) peger på den samfundsmæssige udfordring, men overlader til ansøgerne at udpege løsningerne. Det er en ambition for GUDP at støtte projekter, der er med til at udvikle, forbedre og styrke forarbejdningssektoren bedst muligt.

- Innovative og bæredygtige løsninger og samarbejde kan gøre en forskel for fremtidens fødevareproduktion. Men det kræver, at alle aktører - primærproducenter, fødevarevirksomheder, videncentre og forskere - deler viden og samarbejder på tværs. Vi i GUDP tror på, at mange af fødevaresektorens udfordringer kan løses gennem disse unikke samarbejdskombinationer og anderledes tilgange. Derfor har GUDP en fornem rolle som brobygger mellem aktørerne, så nye muligheder for en fremtidig nytænkende og ressourceeffektiv fødevareproduktion kan realiseres i Danmark, siger formand for GUDP, Lars Frederiksen.

GUDP giver tilskud til mange forskelligartede projekter, der bidrager til værdiløft, grøn omstilling, vækst og ressourceeffektivitet i fødevarebranchen.

Læs mere om ansøgninger for nye projektansøgninger . Sidste frist er den 18. september 2013.
Læs mere om: GUDP
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078