23948sdkhjf

Uvis fremtid for slagteriarbejdere

Flertallet af medarbejderne i Danish Crowns svinekødsdivision har stemt nej til at investere deres løn i svin. Nu venter en uvis fremtid for DC Pork.
Stemmerne er nu talt op i afstemningen om en ny lønaftale for medarbejderne i DC Pork. Flertallet, 60 pct., stemte nej og nu varsler Danish Crown et farvel til danske arbejdspladser.

- Som tillidsrepræsentanter var vi godt klar over, vi valgte en helt ny kurs med forslaget om, at vi som medarbejdere skulle investere i egne arbejdspladser. Men jeg skal ærligt indrømme, at vi gjorde det, fordi vi håbede på et ja for at sikre vores arbejdspladser, siger formand for Tillidsmandskollegiet Lars Mose, som også er fællestillidsmand på slagteriet i Horsens.

I løbet at den seneste uge har både CEO for DC Pork Jesper Friis og repræsentanter for ejerkredsen Erik Bredholt og Asger Krogsgaard, som også er hhv. Formand og næstformand for Danish Crowns bestyrelse, været på stuemøder hos ca. 6000 slagteriarbejdere i DC Pork.

- Selvfølgelig har vi mødt skepsis, men jeg synes også dialogen har været konstruktiv og har båret præg af, at man faktisk ønskede svar på spørgsmålene, siger Jesper Friis.

Danish Crowns ejere er skuffet
Men trods den konstruktive debat valgte et flertal af medarbejderne i dag at stemme nej til forslaget, og det vækker skuffelse hos Danish Crowns ejere.

- Principielt er det ikke medarbejdernes opgave at etablere svineproduktion. Men antallet af producerede slagtesvin i Danmark hænger nu engang uløseligt sammen med antallet af arbejdspladser, og derfor er det naturligvis ærgerligt, at afstemningen falder ud, som den gør, siger formand for Danish Crowns bestyrelse Erik Bredholt.

Danish Crown vil i den kommende tid tage stilling til, hvordan man bedst muligt tilpasser kapaciteten til det antal slagtesvin, der nu og i den kommende tid skal slagtes i Danmark.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125