23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

"Betydeligt gennembrud" på skummetmælksområdet



Aalborg-virksomheden Lyras, der udvikler og producerer den såkaldte raslyserings-teknologi som alternativ til pasteurisering i fødevareproduktion, har opnået "et betydeligt gennembrud" inden for fødevareteknologi.

Det oplyser Lyras i en pressemeddelelse.

Virksomheden har således demonstreret, at native højværdiproteiner i skummetmælk kan bevares ved hjælp af raslysering, fremgår det.

Ole Knudsen, der er fødevarelovgivningsspecialist hos Lyras, konstaterer, at teknologien gør det muligt at bevare disse værdifulde proteiner uden væsentlige ændringer i deres ernæringssammensætning. 

Det sikrer ifølge Lyras højere kvalitet og udbytte, da den skade, som traditionel varmebehandling, pasteurisering, forårsager på proteinerne, undgås.

- Det er velkendt, at varmebehandling kan reducere funktionalitet og kvalitet af højværdiproteiner. Selv milde varmebehandlinger kan påvirke udbyttet og kvaliteten negativt. Det gør dem mindre effektive til brug i fødevareprodukter, siger Ole Knudsen.

Lyras-metoden har fået såkaldt "Not Novel"-status for UV-behandlet skummetmælk . 

- Efter en grundig gennemgang har de danske fødevaremyndigheder bekræftet, at UV-behandlet skummetmælk, der er behandlet med raslysering, ikke falder ind under kategorien Novel Food. Denne "Not Novel"-status tillader ubegrænset brug af raslyseret skummetmælk i fødevareproduktion uden yderligere godkendelser, nævner Lyras.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.093