23948sdkhjf

Fynsk slagtehus fighter videre efter fusion: - Vi har næsten fordoblet omsætningen

De godt 50 mindre lokale slagtehuse, som der ifølge slagtehuse.dk er tilbage rundt om i landet, har det ikke alle sammen lige let.

Så sent som i går  kunne vi på Food Supply fortælle om et privatejet slagtehus, der var gået konkurs på Lolland.

Læs også Over 100 år gammelt slagtehus konkurs (food-supply.dk)

På Fyn har Skallebølle Slagtehus vest for Odense oplevet "et udfordrende regnskabsår". Det skriver Fyens Stiftstidende.

Skallebølle Slagtehus har et regnskabsår, der løber frem til 30. juni, og det nye 2023/24-regnskab er kun det andet, siden slagtermester Danny Millek overtog ejerskabet for to år siden.

Også regnskab nummer to kan komme til at vise et underskud. Danny Millek fortæller om store økonomiske udfordringer med både drift og vedligehold i løbet af de 12 måneder. 

Virksomhedens omsætning er til gengæld vokset betydeligt fra cirka otte millioner til 13,5 millioner kr. - blandt andet efter en fusion med vestfynske Gelsted Slagteren, hvis personale nu arbejder i Skallebølle Slagtehus.

- Vi har næsten fordoblet omsætningen. Det er disse positive takter, der skal opveje de udfordringer, vi stod overfor i starten, siger Danny Millek til avisen. 

Han mener at have fundet opskriften på et lille overskud i 2024/25-regnskabet.

Ifølge kommunikationsafdelingen i FødevareDanmark, der organiserer slagtehuse og slagtermestre, har der ikke været "de store ændringer over de seneste par år" i antallet af slagtehuse. FødevareDanmark er dog ikke leveringsdygtig i præcise tal.

Her er forskellene mellem et slagtehus og et slagteri

Slagteri: Slagteri, der på fuld tid slagter mange af samme dyreart. De har en slagtekæde, hvor der er fast bemanding af Fødevarestyrelsens kødkontrol, der løbende kontrollerer både de levende og de slagtede dyr (100%).

Fødevarestyrelsen har kontor på stedet.

Slagtehus: Lille slagteri, der slagter manuelt (ingen slagtekæde) de første dage på ugen. Ofte flere dyrearter. De skærer op og forarbejder de andre ugedage. Mange har butik og producerer også til gårdbutikker, der får gårdens egne dyr retur pakket og mærket.
Fødevarestyrelsen foretager levende syn før slagtning og kommer igen efter slagtedagen og kontrollerer de slagtede dyr og deres organer (også 100%). Hos enkelte er kontrollen til stede hele tiden.

Kilde: FødevareDanmark

Skallebølle Slagtehus A/S
Regnskabsår 2022/23
Valuta mio. DKK
Nettoomsætning -
Bruttofortjeneste 3,7
Resultat af primær drift -0,4
Resultat før skat -0,5
Årets resultat -0,4
Balancestatus 2,8
Egenkapital -0,2
Antal ansatte 8
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078