Hver formiddag kører Lars Steffensen, ejer af Restaurant Limfjorden, eller hans kok til Vilsund Blue på Ørodde, hvorfra de henter blåmuslinger direkte fra båndet.
I højsæsonen henter de ti kilo dagligt, der dampes i en suppe på urter, hvidvin og et skvæt fløde.
Det hele tager fem minutter, de serveres rygende varme med sprøde pomfritter on the si...
Sådan blev den nordjyske skaldyrshovedstad til. Nu risikerer det hele at falde
Et forbud imod muslingefiskeri i store dele af Limfjorden får ikke kun konsekvenser for fiskeriet – en stor del af Mors' identitet og turisme er bundet dybt op på erhvervet. Tag med til Nykøbing, hvor ”den store fortælling” startede for over 100 år siden

Mors er en landbrugs-, fiskeri- og turistø, men 1. juli begrænses fiskeriet i Limfjorden endnu en gang. Foto: Bo Lehm
Vil du have det hele med?
Prøv 30 dage for 0 kr.
Ingen binding eller kortoplysninger påkrævet.
Prøv nu
Køb et abonnement
Udforsk vores abonnementer, og vælg den løsning, der matcher dine behov.
Vælg dit abonnement