23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Danish Crown får konkurrence fra de små

En række af landets små og mellemstore slagterier melder om vækst i en tid, hvor slagterigiganten Danish Crown melder om tilbagegang.

Mens Danish Crown taber produktion, fyrer og lukker fabrikker går det omvendt godt for landets mindre slagteriselskaber. Det skriver Morgenavisen JyllandsPosten.

Slagteriet Brørup, ejet af tyske Tönnies Fleisch, øgede i 2012 antallet af slagtninger med 5,5 pct. til omkring 25.500 grise om ugen og nu melder direktør Jann Jensen, at slagteriets maksimum-niveau på 30.000 slagtninger er nået.

Danish Meat Company, som startede op igen i Vrå for et halvt år siden, har ligeledes fået en rigtig fin start. Selskabet har en kapacitet

på 4.000 slagtninger om ugen, og direktør Jack Skaaning oplyser til JyllandsPosten, at selskabet aktuelt "slagter noget mere

end 3.000 grise om ugen og har kurs mod 4.000 næste år".

Nær Vejle ligger slagteriet Danepork, som også er inde i en gunstig periode. Næste år venter man her at påbegynde byggeriet af et nyt og større slagteri, hvor der bliver plads til at fordoble antallet af slagtninger, fra 275.000 årligt i dag. Det nye slagteri vil få en samlet kapacitet på 1 million slagtninger årligt.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|