23948sdkhjf

DLG og Lantmännen køber polsk grovvarefirma

DLG og den svenske landbrugs- og fødevarekoncern Lantmännen er gået sammen om at købe det polske grovvareselskab HaGe Polska.
DLG ønsker at styrke samarbejdet med Lantmännen og få samme klare ejerstruktur, som DLG og Lantmännen har om de fælles forretninger i de Baltiske lande. Derfor går de to parter nu ind med samme aktiemajoritet i det polske selskab.

HaGe Polska har indtil nu været ejet af HaGe Kiel AG, hvor DLG har en ejerandel på 55 procent, mens Lantmännens ejerandel udgør 39 procent. Lokale, tyske aktører ejer seks procent af selskabet. Med det nye opkøb ejer begge parter lige meget, ejerstrukturen er klar, og der bliver derfor tale om et ligeværdigt samarbejde.

- Polsk landbrug gennemfår i disse år store forandringer, og der er et stort potentiale for vækst. Vores virksomhed i Polen skal vokse organisk, men vækst via opkøb eller partnerskabsmodeller er også en del af strategien. Polen er et vigtigt marked indenfor planteavl, og vi ønsker at være en væsentlig spiller på dette marked. Både de baltiske lande og Polen indgår i DLG’s vækstplan indenfor plantedyrkning, og vi ønsker at styrke det gode samarbejde med Lantmännen også i Polen, siger Bent Nissen, der er vicekoncerndirektør i DLG.

HaGe Polska opererer primært i det vestlige Polen og sælger produkter til plantedyrkning i landbruget fx frø, gødning, plantebeskyttelse, og derudover handler de med korn. Omsætningen i 2012 beløb sig til cirka 950 millioner kroner.

Også Lantmännens position bliver styrket på det polske kornmarked.

- Ved at blive den direkte ejer af HaGe Polska, styrker vi vores tilstedeværelse i et stort og vigtigt europæisk landbrugsmarked. Desuden kan vi ved at videreudvikle vores polske forretning give konkurrencedygtige tilbud til både lokale landmænd og til kunder i foder- og kornindustrien, siger Per Olof Nyman, som er koncernchef i Lantmännen.

Handlen forventes gennemført i 4. kvartal 2013 under forudsætning af, at relevante myndigheder godkender overtagelsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078