23948sdkhjf

Ny national fødevareklynge søger direktør

Danish Food Cluster, som er et nyt samarbejde mellem fødevarebranchens virksomheder, forskningsinstitutioner og offentlige myndigheder, har sat jagten ind på at finde en direktør.
Danish Food Cluster er en nystiftet national fødevareklynge, hvis administration er lokaliseret til Agro Food Park i Skejby, Aarhus Nord. Initiativtagerne bag er Arla Foods, Region Midtjylland, Aarhus Universitet og Landbrug & Fødevarer.

- Danish Food Cluster skal sikre konkurrenceevnen i dansk fødevareindustri, så vi beholder vores førerposition globalt i forhold til at levere høj fødevaresikkerhed samt sunde og bæredygtige kvalitetsprodukter, siger Jan Mousing, direktør i Landbrug & Fødevarer og bestyrelsesformand for Agro Food Park.

Eksisterende nationale og regionale initiativer spiller desuden en vigtig rolle for, at Danish Food Cluster kan opnå sine mål.

- Med Danish Food Cluster er det vores mål at styrke den danske fødevaresektors innovationsmuligheder, tiltrække internationale investeringer, talent og iværksættere, forklarer Jan Mousing og fortsætter:

- Og så vil vi med Danish Food Cluster medvirke til at stimulere den økonomiske vækst ved at fremme samarbejder på tværs af virksomheder og sektorer. En større tilgængelighed til ny viden kan være med til at øge virksomhedernes investeringer og ikke mindst skabe flere jobs i den danske fødevare- og landbrugssektor, slutter han.

Søger unik profil til at gå i front
Klyngen, der er non-profit, drives af medlemmerne, som blandt andet tæller repræsentanter fra små og store virksomheder og forskningsmiljøerne. Nu indledes jagten på en direktør, som på én gang kan sikre klyngens fortsatte udvikling og samtidig være med til skabe nye muligheder globalt. Det fortæller rekrutteringsansvarlig Martin Guldsø Alsted fra Foodjob Danmark.

- Det er en meget spændende og unik stilling, og vi søger en person, som har stort kendskab til fødevarebranchen, det danske innovationssystem og til cluster management, fortæller han til Food Supply.

Martin Guldsø Alsted uddyber, at det er altafgørende, at klyngens setup bliver velfungerende, så alle interessenter trives.

Leder bredt
Martin Guldsø Alsted løfter gerne lidt af sløret for, hvad han som rekrutteringsspecialist har i kikkerten.

- Vi forventer en profil, der kommer fra fødevareindustrien eller universitetsverdenen, men om vedkommende findes i Danmark eller uden for landets grænser er svært at sige. Vi kigger i hvet fald meget bredt, slutter han.

Se jobopslaget her.

Foodjob Danmark er en dansk, international rekrutteringsvirksomhed specialiseret i fødevaresektoren og har i 2013 blandt andet rekrutteret ledere og specialister for Arla Foods, AarhusKarlshamn, Barry Callebaut og KMC.

Om Danish Food Cluster
Medlemmerne i Danish Food Cluster tæller dags dato blandt andre Agro Food Park, Arla Foods, Chr. Hansen, DTU, DuPont, Københavns Universitet, Landbrug & Fødevarer, Region Midtjylland, AarhusKarlshamn Denmark, Aarhus Kommune og Aarhus Universitet.

Læs mere om Danish Food Cluster her
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094