23948sdkhjf

Faldende produktion i fødevareindustrien

De seneste tal fra Danmarks Statisk viser et fald i den samlede industriproduktion, men der tegner sig et broget billede på tværs af sektorerne.
Den samlede industriproduktion faldt med 2,3 procent fra juli til august, ligesom produktionen i august er 3,8 procent lavere i faktiske tal end august sidste år, men 2,2 procent højere end august 2011. I forhold til perioden marts-maj faldt industriproduktionen med 1,3 procent

- Det kedelige i dagens tal er, at udviklingen i industriproduktionen ikke ser ud til at kunne vriste sig løs af den siksakkurs, som den nu har fulgt i lang tid med fald den ene måned og stigning den næste måned, siger cheføkonom i Dansk Erhverv, Michael H.J. Stæhr, og tilføjer:

- Hvis man skal finde lidt trøst i denne siksakkurs, så skal det være, at stigningerne ser ud til at være en anelse større end faldene, således at industriproduktionen trods alt meget langsomt bevæger sig i den rigtige retning, og dermed ikke synes at være på vej i den gale retning på trods af dagens fald.

Fødevareindustrien falder igen
Fødevareindustriens produktion var i august på det laveste niveau i 2013. Således faldt produktionen i føde-, drikke- og tobaksvareindustrien fra indeks 92,9 i juli til 90,3 i august, hvilket svarer til et fald på 2,8 procent.

Kilde: Danmarks Statistik

Kilde: Danmarks Statistik


Danmarks Statistik skriver om udviklingen:

Produktionsfald i fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder
Produktionen faldt 6,1 pct. i fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder og 3,5 pct. i investeringsgodeindustrien. Til gengæld steg produktionen 4,4 pct. i mellemproduktindustrien og 1,1 pct i fremstilling af varige forbrugsgoder. Sammenlignes juni-august med marts-maj, har der været tilbagegang i fremstilling af varige forbrugsgoder på 3,6 pct. og i investeringsgodeindustrien på 1,8 pct. I mellemproduktindustrien har der været mindre fald i produktionen på 0,8 pct., og i fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder faldt produktionen 0,7 pct.
Produktionen faldt 2,6 pct. fra maj-juni og steg 3,8 pct. fra juni til juli. Udviklingen fra maj til juni er nedjusteret med 2,1 procentpoint, og udviklingen fra juni til juli er opjusteret med 0,9 procentpoint i forhold til seneste offentliggørelse.
I faktiske tal var produktionen i august 3,8 pct. lavere end sidste år og 2,2 pct. højere end august 2011.

Fald i industriens omsætning
Industriens omsætning af egne varer og tjenester faldt 2,4 pct. i august i forhold til juli målt i løbende priser. På hjemmemarkedet faldt omsætningen 2,6 pct., og på eksportmarkedet var faldet på 2,3 pct.

Størst fald i produktionen i medicinalindustrien
I medicinalindustrien, der tilhører ikke-varige forbrugsgoder, faldt produktionen 14,0 pct. fra juli til august. Produktionen var i juni-august 0,7 pct. lavere end i marts-maj. Produktionen i elektronikindustrien faldt med 6,4 pct. fra juli til august og er samlet faldet 10,0 pct. fra marts-maj til juni-august. I transportmiddelindustrien har der været en stigning i produktionen på 6,1 pct. fra juli til august, mens der har været en stigning på hele 22,1 pct. fra marts-maj til juni-august.

Kilde: Danmarks Statistik

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078