23948sdkhjf

Palsgaard innoverer sig til en milliard

Palsgaard har i perioden 2008-2012 haft en omsætningsvækst på 50 procent og rundede sidste år en milliard.
Virksomheden, der producerer emulgatorer, har stor succes med idéudvikle og forbedre opskrifter sammen med sine kunder, der primært er bagerier, bryggerier og producenter af margarine. Det skriver Børsen i dag.

Birger Brix er bestyrelsesformand i Palsgaard og direktør i Schou-Fondet, der ejer virksomheden, og han fremhæver netop selskabsformen som en medvirkende faktor for virksomhedens succes.

- Vi arbejder sammen i en næsten hellig treenighed, der hedder udvikling, produktion og applikation sammen med vores kunder. Og så har vi en stor beslutningskraft. Vi har en størrelse, der gør, at vi kan få noget ud over rampen. Samtidig gør vores ejerskab og struktur, at vi hurtigt kan tage beslutninger og føre dem ud i livet, forklarer han over for Børsen.

Han uddyber, at fondsejerskabet gør det muligt at tænke langsigtet og ud over de enekelte kvartaler, da der ikke skal udbetales udbytte til nogen aktionærer.

I 2012-regnskabet, der blev godkendt i juni måned, havde Palsgaard en nettoomsætning på 1 mia. kr. mod 861 mio. kr. året før. Driftsresultatet gik markant frem fra 78,2 mio. kr. i 2011 til 108,8 mio. kr. i 2012. Egenkapitalen var pr. 31.12.12 645,6 mio. kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078