23948sdkhjf

Braunstein vinder whisky-award

Det var et skuffende felt af danske destillerier, der stillede op til den første udgave af Danish Whisky Award.
En stor gruppe whiskyentusiaster har netop kåret de bedste whiskyer på det danske marked, blandt i alt 35 forskellige whiskyer.

- Danish Whisky Award blev afhold for første gang, og med den gode tilslutning og interesse for arrangementet, er det bestemt et arrangement vi vil fortsætte med udtaler Jens-Erik Jørgensen.

- Det var ganske almindelige whiskynørder, der smagte og bedømte whiskyerne. Det var med andre ord forbrugerne selv, der kårede vinderne, fortæller Jens-Erik Jørgensen fra De Danske Whiskyproducenter.

Kåringen og smagningen, der også havde til hensigt at sætte mere fokus på de danske whiskyer, havde i alt fire danske destillerier med. Braunstein vandt i denne kategori.

- Vi havde håbet på, at flere danske destillerier ville deltage, men de fire deltagende whiskyer gav et godt billede af den positive udvikling indenfor whisky i Danmark. Næste år er jeg sikker på, at flere danskere stiller op, afslutter Jens-Erik Jørgensen.

Han fremhæver, at der derimod var flot entre for mere utraditionelle lande.

- Næsten alle tænker skotsk, amerikansk og måske irsk indenfor whisky. Men det var tydeligt, at både andre europæiske og især de asiatiske whiskyer gav dem mere end kam til deres hår, fortsætter Jens-Erik Jørgensen.

Juuls vinhandel i København var den mest vindende ved overrækkelsen med tre af de vindende whiskyer.

Vinderne blev :
Dansk whisky
Braunstein 13:1- Danmark 86,9 point (Braunstein)

Whisky under 12 år:
Kavalan Vinho Barrique - Taiwan
88,6 point (fra Juul´s Vin og Spiritus)

Whisky 12-21 år
Nikka Yoichi - Japan 88,2 point (fra Juul´s Vin og Spiritus)

Whisky over 22 år Glenturret 1977 - Skotland 89,0 point (fra whisky.dk)
Røget whisky Glann Ar Mor Kornog - Frankrig 88,3 point (fra FC Whisky) Årets ”Value for Money” – whisky Compass Box The Peat Monster (fra Juul´s Vin og Spiritus)

Årets Whisky i Danmark
Glenturret 1977 - Skotland Den whisky med højest point (fra Whisky.dk)
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.074