Danish International Food Contest blev tirsdag åbnet af formand for mejeriforeningen, Steen Nørgaard Madsen, som i sin velkomsttale udtrykte et håb om, at udstillingen kan vokse sig endnu større i årene fremover.
- Det vil være oplagt, at vi i fødevarebranchen samles om at skabe en udstilling, som kan vække international opsigt. Et mødested for fagfolk fra alle grene af fødevareproduktionen og fra både ind- og udland. Et udstillingsvindue for kvalitetsfødevarer fra en bred vifte af virksomheder. Til inspiration og glæde for os alle, sagde Steen Nørgaard Madsen.
Og ud over mejeridysten fandt et dommerpanel også allerede på førstedagen vindere inden for følgende kategorier:
Pureoil, DLG Food med ’Gyldenmark’ økologisk
Most, saft, marmelade, saucer, sirup m.m.:Kernegaarden, Fejø Mosteri med ’Fejø most’, æblemost
Gloria Mundi, Rosborg A/S med ’Gloria Mundi Rød havesyre’, urter
Øl:Bryggeriet Vestfyn med ’Willemoes Porter’
Hans Jørgen Guldbrand med ’Hans Jørgen Guldbrand sommerhonning’
Årets vindere af Mejeribrugets Gourmetpris blev i år fundet i følgende tre kategorier:
Ost:Høgelund Mejeri med blåskimmel-osten 'Unika Høgelundgård'
Smør:Slagelse Mejericenter med 'Unika økologisk gammeldags kærnet smør med Læsø salt'
Øvrige mejeriprodukter:Naturmælk med 'Biodynamisk Hømælk'