23948sdkhjf

Rose Poultry tilbage på normalniveau

Nu er produktionen endelig genetableret efter branden på Vinderup-fabrikken sidste år, men det halter stadig en smule med effektiviteten.
HK Scan har netop fremlagt kvartalsregnskab, hvoraf udviklingen for de danske fjerkræaktiviteter i Rose Poultry fremgår. Omsætningen i de to danske slagterier er i sammenligning med samme periode sidste år øget fra 51,6 millioner euro til 56,7 millioner euro, mens resultatet af primær drift (EBIT) er gået tilbage fra et overskud på 0,9 millioner euro til et underskud på 1,4 millioner euro.

Den positive salgsudvikling i de finskejede kyllingeslagterier skal blandt andet ses i lyset af de afbrudte salgsaktiviteter, som branden forårsagede året før. Nu er alle salgsaktiviteter og produktionslinjer i fuld gang igen, oplyser HK Scan.

Det er derimod priskonkurrence på både hjemme-og eksportmarkedet, der har haft negativ indvirkning på resultatet, især i forhold til de frosne fjerkræprodukter. Modsat var der i perioden en fortsat positiv salgsudvikling for fersk kylling i Sverige.

Investeringer i Vinderup fortsætter
Trods de gode fremskridt i Vinderup halter driftseffektiviteten dog stadig bagefter planen, og derfor vil finnerne fortsat operationalisere effektiviseringstiltag og foretage investeringer i den retning.

Forsikringssagen vedrørende branden er også stadig i gang. Ifølge HK Scan forventes det, at forsikringen dækker både tingskade og tab af fortjeneste samt de ekstraomkostninger, som virksomheden blev påført på grund af produktionsafbrydelser. De foreløbige anlægsudgifter efter branden er opgjort til 23,2 millioner euro ved udgangen af september 2013.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109