23948sdkhjf

Them Andelsmejeri er blevet mere effektiv

Et målrettet uddannelsesforløb for alle ansatte har skabt en mere åben og ærlig kultur på Them Andelsmejeri. Og effekten kan også aflæses på bundlinjen.
Det skriver skriver VEU-center Østjylland, der har tilrettelagt uddannelsesforløbet for mejeriet, på sin hjemmeside. Produktionschef Morten Christinasen har sammen med en VEU-konsulent tilrettelagt et forløb, der skulle tage hånd om mejeriets udfordringer og være med til at løse dem. Morten Christiansen, Them Andelsmejeri, forklarer:

- Vi automatiserer mere og mere i vores branche. Vi har derfor brug for nogle andre kompetencer end tidligere, hvor arbejdet var meget mere manuelt. Her var der eksempelvis brug for stærke mænd til at flytte nogle kilo. Nu er medarbejderne i højere grad operatører på de automatiske systemer, siger produktionschefen og uddyber, at det første undervisningsforløb tog udgangspunkt i it-baseret danskundervisning.

Ud over basisuddannelsesforløbet på VEU-center Østjylland, har tre medarbejdere desuden gennemført en facilitatoruddannelse i Lean. Og koblingen mellem uddannelse og forretningsstrategi er ifølge Morten Christiansen årsagen til de positive og mærkbare resultater.

- På bundlinjen kan vi også se en effekt. Vi har 16 procent mere kapacitet gennem vores system pr. medarbejder, oplyser han.

Erfaringerne betyder, at Them Andelsmejeri også fremadrettet vil fokusere endnu mere på både basisuddannelse og Lean.

Halvdelen af mejeriets 57 ansatte har været afsted i år, og mejeriet forventer at sende resten afsted i 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094