23948sdkhjf

10.000 flere ledige i tredje kvartal

Den sæsonkorrigerede AKU-ledighed er dermed oppe på 207.000 personer. Det svarer til 7,3 procent af arbejdsstyrken.
Ledigheden i 3. kvartal 2013 steg med 10.000 personer i forhold til det foregående kvartal, viser de seneste tal fra Danmarks Statistiks arbejdskraftsundersøgelse, kaldet AKU. Det skriver Dansk Erhverv på sin hjemmeside.

Desuden viser undersøgelsen, at den sæsonkorrigerede beskæftigelse igen faldt og dermed brød de sidste 4 kvartalers stigning. Den skuffende udvikling i beskæftigelsen og ledigheden står i skarp kontrast til den seneste tids positive danske nøgletal, og det viser med al tydelighed, at man skal passe på med at overfortolke de positive nøgletal, idet dansk økonomi står foran nogle meget store udfordringer, vurderer Dansk Erhverv på sin hjemmeside.

Stadig usikker på benene
Ifølge Dansk Erhvervs analyser, så har den danske økonomi stadig store udfordring.

- Dagens tal understreger sammen med de seneste danske nøgletal, at dansk økonomi stadig er meget usikker på benene. Nogle nøgletal peger i en positiv retning, mens andre indikerer, at dansk økonomi stadig har nogle store økonomiske udfordringer. Under alle omstændigheder har den seneste tids positive indikationer været relativt spæde, og dagens tal viser, at det er alt for tidligt at proklamere, at dansk økonomi nu er på vej i den rigtige retning. Dette kan give anledning til nogen bekymring for udfaldet af nationalregnskabstallene i slutningen af måneden, der nemt kan blive endnu en skuffelse, siger Michael H.J. Stæhr, cheføkonom i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv, på Dansk Erhvervs hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08