23948sdkhjf

Mejerigaarden kæmper for plus

Det blev markant dyrere end ventet at integrere Premier Is i Mejerigaardens egen isforretning Polar Is. Men direktør Mogens Jønck har en stærk tro på positiv drift i 2013/14.
Regnskabsåret, der sluttede 30. april i år, vidner om en omsætningsnedgang fra 396 millioner kroner i fusionsåret 2009/10 til 293 millioner kroner i 2012/13, ligesom resultat af primær drift i samme periode er dykket fra 15,5 millioner kroner til et underskud på 9,8 millioner kroner. Sidst er virksomhedens egenkapital reduceret til 21,5 millioner kroner mod godt 71 millioner kroner det år, virksomheden fusionerede.

Efter endnu et år med røde tal og markant nedskrivning af egenkapitalen, er det tid at se fremad. Det mener adm. direktør i Mejerigaarden Mogens Jønck.

- Den fusion (med Nestlés Premier Is i 2009, red.) har været forbundet med langt større komplikationer, end vi havde regnet med. Det har betydet en række dyre af- og nedskrivninger og andre ekstraordinære omkostninger. Og det har kostet en hel del penge at få styresystemer og økonomisystemer til at spille sammen. Det har krævet mere, end vi lige regnede med. Men nu mener, vi at vi har lagt det bag os, siger Mogens Jønck til Børsen.

Det er dog ikke kun fusionen, der stadig lægger pres på virksomheden. Også den massive afgiftsbelægning og den liberaliserede lukkelov får en del af skylden for de røde tal.

- Tidligere var Premier Is meget store på kiosker og impulssalg, men der er kommet meget færre kiosker på grund af ny lukkelov i de senere år. Vi har derudover en regering, der er kommet med mange kreative afgifter, som har gjort det vanskeligt at gennemskue, hvilke forudsætninger vi reelt arbejder under på markedet, supplerer bestyrelsesformand Claus Astrup-Larsen over for Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094