Danskerne køber mere og mere økologi

Danskerne sætter i stigende grad økologi øverst på indkøbslisten.
Det viser en ny undersøgelse fra Wilke foretaget for Fødevarewatch.
25 procent af de adspurgte svarer, at de køber flere økologiske fødevarer i dag end for et år siden, mens 5 procent angiver, at de køber "meget flere" økovarer i 2025. Samlet set svarer 41 procent, at de køber økologisk, mod 35 procent i december 2024, og 20 procent køber økovarer flere gange om måneden.
Undersøgelsen bakkes også op af tal fra Danmarks Statistik. Tallene fra april viste, at efter en periode med faldende interesse er salget af økologiske fødevarer i Danmark igen stigende.
Opgørelsen viste, at detailsalget af økologiske varer steg med tre procent i 2024. Fremgangen blev især drevet af øget salg af frugt og grønt, som udgør 38 procent af den samlede økologiske omsætning. Her spillede prisstigninger på gulerødder og kartofler en rolle, mens bananer var den mest solgte enkeltvare. Til gengæld faldt salget af økologisk kød en smule – især okse- og kalvekød, som udgjorde den største andel.
Økologiske fødevarer udgjorde samlet 11,6 procent af fødevaresalget, en lille tilbagegang fra året før, hvilket til dels skyldes et generelt løft i det samlede fødevaresalg.