23948sdkhjf

Carlsberg gennemfører investering i Chongqing Brewery

Carlsberg har nu gennemført det delvise overtagelsestilbud på aktierne i Chongqing Brewery Company Co. Ltd.
Det oplyser Gruppen i en selskabsmeddelelse her til morgen.

Gennem det delvise overtagelsestilbud har Carlsberg erhvervet 146,6 mio. aktier og derved øget sin ejerandel i Chongqing Brewery Company (CBC) fra 29,7 procent til 60 procent for en samlet købesum af 2,9 mia. RMB (ca. 2,6 mia. kr.). CBC vil blive fuldt konsolideret i Carlsbergs koncernregnskab fra december 2013.

- Denne transaktion, som kommer i forlængelse af vores beslutning om at opføre to nye bryggerier i hhv. Kina og Myanmar, understreger vores engagement i Asien og især i Kina, hvor vi ser et meget lovende vækstpotentiale. Vi vil nu sikre, at CBC bliver integreret i Carlsbergs organisation og bliver i stand til at dele vores best practices inden for marketing- og salgskompetencer, produktions- og indkøbsforbedringer,
miljøeffektivitet samt vores enestående forsknings- og udviklingsressourcer. Vi har haft et meget godt samarbejde med CBC og dets hovedaktionær siden 2008, og vi er overbevist om, at dette store bryggeris resultater vil blive betydeligt forbedret gennem det tættere samarbejde med Carlsberg, siger Carlsberg-gruppens koncernchef, Jørgen Buhl Rasmussen, i en kommentar til meddelelsen.

CBC har 23 bryggerier i Vest- og Østkina og beskæftiger 6.500 medarbejdere. Virksomhedens førende varemærke er Shancheng, og CBC har en markedsandel på 85% i Chongqing, en by med ca. 35 mio. indbyggere. Inden for de seneste to år er CBC begyndt at producere to af Carlsberg-gruppens førende ølmærker, Carlsberg og Tuborg, og begge med lovende resultater. Dette er i overensstemmelse med
Carlsberg-gruppens sædvanlige tilgang til at investere i og støtte lokale power brands og samtidig introducere Gruppens internationale premium-mærker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078