MATR Foods, der producerer økologiske plantebaserede bøffer og hakket kødalternativ baseret på svampefermentering, har rejst 40 mio. euro – knap 300 mio. kr. – i en finansieringsrunde. Halvdelen kommer som investeringer fra Novo Holdings og Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), mens resten er et lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB).
Det skriver Danmarks Eksport- og Investeringsfond i en pressemeddelelse.
Midlerne skal gå til en ny fabrik i Ansager ved Varde, hvor produktionen kan øges til 4.000 ton om året. Anlægget forventes at stå klar i begyndelsen af 2027 og vil skabe omkring 60 nye arbejdspladser.
– Det er virkelig overvældende at opleve så stor støtte og efterspørgsel, udtaler administrerende direktør og medstifter Randi Wahlsten i pressemeddelelsen.
MATR Foods blev grundlagt i København i 2021 og har specialiseret sig i plantebaserede produkter fremstillet af lokalt dyrkede råvarer som havre, flækærter, lupiner, rødbeder og kartofler. Produkterne får deres tekstur og umami-smag gennem svampefermentering og indeholder ingen tilsætningsstoffer.