23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Startup bag plantekød henter 300 mio. kr. – Novo-pengetank med i runden

Den danske foodtech-virksomhed MATR Foods henter investeringer fra Novo Holdings, EIFO og Den Europæiske Investeringsbank for at øge produktionen og styrke eksporten til Tyskland og Schweiz

MATR Foods, der producerer økologiske plantebaserede bøffer og hakket kødalternativ baseret på svampefermentering, har rejst 40 mio. euro – knap 300 mio. kr. – i en finansieringsrunde. Halvdelen kommer som investeringer fra Novo Holdings og Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), mens resten er et lån fra Den Europæiske Investeringsbank (EIB).

Det skriver Danmarks Eksport- og Investeringsfond i en pressemeddelelse.

Midlerne skal gå til en ny fabrik i Ansager ved Varde, hvor produktionen kan øges til 4.000 ton om året. Anlægget forventes at stå klar i begyndelsen af 2027 og vil skabe omkring 60 nye arbejdspladser.

– Det er virkelig overvældende at opleve så stor støtte og efterspørgsel, udtaler administrerende direktør og medstifter Randi Wahlsten i pressemeddelelsen.

MATR Foods blev grundlagt i København i 2021 og har specialiseret sig i plantebaserede produkter fremstillet af lokalt dyrkede råvarer som havre, flækærter, lupiner, rødbeder og kartofler. Produkterne får deres tekstur og umami-smag gennem svampefermentering og indeholder ingen tilsætningsstoffer.

Se nøgletal for: {{ company.name }}
BREAKING
{{ article.headline }}
0.047|instance-web03