23948sdkhjf

Ål med god samvittighed

Royal Danish Fish har som de første i verden fået certificeringen Sustainable Eel Standard som bevis på en ansvarlig produktion af ål, der gør en forskel.
Efter en længere periode, hvor det praktisk talt været umuligt at opdrive ål i detailhandlen, lancerer Ål&Co nu en webbutik, så danskerne kan sikre sig ål på julebordet. Og det er ikke hvilken som helst ål.

Ål&Co er en del af Royal Danish Fish, som dagligt gør et stort stykke arbejde for at skabe en ansvarlig åleproduktion. Af den årsag er Royal Danish Fish som de første i verden blev godkendt af The Sustainable Eel Group og med certificeringen Sustainable Eel Standard, har virksomheden nu et synligt bevis på, at de driver en ansvarlig åleproduktion.

Massive åleudsætninger
Hvor ålebestanden har været i tilbagegang i mange år, sætter Royal Danish Fish ihærdige kræfter ind på at sikre ålens fremtid. Alene i 2013 genudsatte Royal Danish Fish 4 millioner ål. For hver gang en ål havner på middagsbordet, så sætter virksomheden fem levende ål ud med et pænt tak for lån og god rejse tilbage til Sargassohavet, hvor de kan sikre næste generation af ål.

De massive åleudsætninger er en del af en langsigtet indsats, som Danmark gør for at sikre genopretningen af den europæiske ål. Ifølge DTU Aqua og internationale forskere er det bevist, at genudsætning af ål allerede har haft en positiv effekt for den fremtidige ålebestand.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08