23948sdkhjf

Det røde Ø-mærke består

Landbrugskommissær Dacian Ciolos giver fødevareminister Dan Jørgensen håndslag på, at det røde Ø-mærke ikke skal forbydes.
Den seneste tid er der blevet spekuleret i, om EU-kommissionen har planer i skuffen, som vil forbyde det velkendte danske Ø-mærke. De bange anelser maner fødevareminister Dan Jørgensen nu i jorden efter et møde med Dacian Ciolos.

- Både økologerne, forbrugerne og jeg selv er meget glade for det danske Ø-mærke. Jeg har gjort det klart for Kommissionen, at Danmark ikke kan acceptere et forbud mod Ø-mærket. Efter et møde med landbrugskommissær Dacian Ciolos har jeg netop fået håndslag på, at EU ikke vil afskaffe det danske Ø-mærke. Jeg er meget glad for, at vi nu har reddet Ø-mærket, siger fødevareminister Dan Jørgensen.

I foråret 2013 fremlagde Kommissionen tre scenarier for, hvordan EU's økologiforordning kan revideres. Et element heri var muligheden for, at nationale økologimærker, som det danske Ø-mærke, forbydes. Efter dagens møde står det dog klart, at det røde Ø-mærke ikke forsvinder.

Ø-mærket står ikke for særlige danske regler. Det er et kontrolmærke, der viser, at det er danske myndigheder, der har foretaget den sidste kontrol af reglerne i EU's økologiforordning. Forbrugerne er derfor også vant til at se Ø-mærket på både danske produkter og produkter fra EU og tredjelande, som for eksempel på appelsiner og kaffe.

Eksporten af danske økologiske produkter har været stærkt stigende de seneste år. Danske virksomheder eksporterede økologiske fødevarer for 1.166 mio. kroner i 2012, hvilket er en stigning på 12,3 procent fra 2011 til 2012.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078