23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.
Annonce

Banebrydende innovationscenter i Italien

Scanico, den danske køle- og frysespecialist, spiller en nøglerolle i Middlebys nye europæiske innovationscenter for fødevareteknologi.

Da Middleby-koncernen i uge 42 indviede det nye Middleby Centro di Innovazione (MCI) nær Venedig, var danske Scanico A/S en af de centrale aktører. I centerets proteinafdeling står nu en nyudviklet spiralovn klar til de første industriforsøg.

”Prototypen står i Italien. Den var klar dernede til åbningen, og vi kommer til at køre test på den her i januar,” fortæller Carsten Tønnes, General Manager i Scanico.

Den nye ovn kombinerer mikrobølger, damp og varmluft i én kontinuerlig proces – en teknologikombination, der er taget tre patenter på.

Vi kommer til at arbejde med 5-7 procent højere udbytte på produkterne i forhold til de ovne, der er på markedet i dag.

Carsten Tønnes, General Manager i Scanico

”Det er en spiralovn, hvor vi både arbejder med mikrobølger og med damp og med varmluft i en kombination, som ikke findes på markedet i dag. Vi kommer til at arbejde med 5-7 procent højere udbytte på produkterne i forhold til de ovne, der er på markedet i dag.”

Første fokus er kyllingeindustrien - kyllingefileter, drumsticks og hotwings. Senere kan samme teknologi bruges til bl.a. nuggets og færdigretter. Målet er hurtigere og mere ensartet bearbejdning – samtidig med at produkterne bevarer mere saftighed.

Mikrobølgerne giver bl.a. en fordel ved produkter med ben.

”Benet inde i produktet virker lidt som en antenne for mikrobølgerne. Det vil sige, at man får tilberedt produktet indefra og undgår det røde kød helt inde omkring benet,” forklarer Carsten Tønnes.

Hvor man i dag ofte arbejder med dobbelt-spiralovne for at nå den ønskede kapacitet, er Scanicos løsning udviklet som en enkeltovn, der kan køre samme tonnage igennem på betydeligt mindre plads. Efter tilberedningen vil ovnen typisk blive efterfulgt af en Scanico-spiralfryser eller -køler, så kunden får en samlet, integreret termisk linje.

Mindre svind – mere salgbart produkt

Udbyttegevinsten handler både om økonomi og ressourceforbrug.

”Hvis man i dag smider 1000 kilo hotwings ind i en ovn, får man måske 800 kilo ud. Med denne teknologi er målet, at kunden i stedet får måske 860 eller 900 kilo ud. Det vil sige, at man får mere salgbart produkt ud af den samme råvare,” påpeger Carsten Tønnes.

Med nye ”ovn-koncept” bliver Middleby istand til at tilbyde komplette løsninger til bl.a. kyllingeindustrien, som efterspørger komplette løsninger fra en leverandør med fokus på højere udbytte og bedre produkter til forbrugeren.

Scanico har specialiseret sig i industrielle køle- og fryseløsninger – især spiral- og impingement frysere – til kunder over hele verden. Siden virksomheden i 2017 blev en del af Middleby, er væksten taget markant til.

Hvor kun omkring 10 procent af omsætningen dengang kom fra bageriområdet, er fordelingen i dag tæt på 50/50 mellem bakery og det, Scanico betegner som protein.

”Der ligger et stort vækstpotentiale i, at vi nu er ude sammen med Middleby-selskaberne. Når de er ude og sælge en ovn ind til en kunde, er det meget naturligt lige at spørge, om produkterne også skal køles ned bagefter – og så har vi en dialog.”

Nyt kapitel i Italien

MCI er tænkt som et europæisk kraftcenter, hvor Middleby kan samle udstyr fra en række koncernselskaber og vise komplette produktionslinjer frem for både europæiske og oversøiske kunder. For Scanico betyder det en ny måde at demonstrere teknologien på.

”Innovationscentret giver os nogle fantastiske muligheder fremadrettet. Vi kan invitere kunder ind, lade dem teste deres egne produkter på udstyret og dokumentere effekten direkte på udbytte, kvalitet og bemanding,” siger Carsten Tønnes.

Om Middleby Corporation

Middleby er en global producent af udstyr til kommercielle køkkener, fødevareforarbejdning og eksklusive hvidevarer til private køkkener. Koncernen samler en lang række specialiserede brands under sig – fra industrielle fødevarelinjer til professionelle ovne og luksuskomfurer. Middleby driver et netværk af innovationscentre, herunder det nye Middleby Centro di Innovazione i Italien. Scanico blev opkøbt af Middleby i 2017.

Kilde: Scanico

BREAKING
{{ article.headline }}
0.078|