23948sdkhjf

Dalende flødesalg får Arla i offensiven

Forbruget af fløde daler kraftigt i landets kantiner efter jul, men det syrnede mælkeprodukt kan sagtens anvendes i en sund kost hele året, vurderer kok.
Arla Foodservice slår nu et slag for, at storkøkkenener også tænker fløde ind i retterne efter jul.

Fløde er nemlig en klassisk råvare i dansk madkultur og kan bruges til meget mere end blot til jul og til de traditionelle tunge fløderetter. Fløde er fx velegnet til at afbalancere og afrunde smagen og kan give maden fylde, blødhed og konsistens, når den anvendes rigtigt, vurderer Thomas Stig Jørgensen, der er underviser på Hotel- og Restaurantskolen og tidligere har været køkkenchef for Meyers Mad.

- Det er naturligvis positivt, at der er kommet så stor fokus på sund og fedtfattig kost i storkøkkenerne. Men det er ikke et enten-eller, men et både-og, når man taler fløde og velsmag på den ene side og sundhed på den anden side. Det handler om at bruge fløden på den rigtige måde, så man samlet set opnår en afbalanceret og sund kost, der samtidig smager så godt, at gæsterne i kantinen går tilfredse fra bordet, siger Thomas Stig Jørgensen.

En råvare med mange egenskaber
- Det er svært at pege på andre ingredienser, der i samme grad kombinerer alle disse egenskaber, og derfor bør landets storkøkkener også arbejde og eksperimentere med fløden uden for julesæsonen, siger Thomas Stig Jørgensen og giver et eksempel.

- Skyr smager meget syrligt, og det er ikke alle, der synes så godt om det. Så hvis man vil lave en dressing eller dessert på skyr, kan det være godt at bruge lidt fløde som modspil til den syrlige oplevelse, foreslår Thomas Stig Jørgensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063