23948sdkhjf

Mejnerts er blandt Danmarks "grønneste"

Det store familiedrevne økologiske landbrug, med egen mølle og produktion af korn og mel, bruger ikke mere energi, end virksomheden selv producerer.
Niels Mejnertsen i Vestsjælland driver sine 880 hektar jord og producerer mel på den fuldautomatiske Mejnerts Mølle ved hjælpe af solceller og organisk affald, der bliver omsat til strøm. Kun en brøkdel af de knapt 40.000 landbrugsbedrifter i Danmark har så store solcelleanlæg som anlægget på Mejnerts Landbrug.

- Niels Mejnertsen er ikke den eneste landmand med et stort solcelleanlæg - men det er kun et fåtal, der kan mønstre det, og især kombinationen med afbrænding af kornaffald gør ham formentlig til en af Danmarks ’grønneste’ landmænd, siger klimakonsulent Mikkel Stein Knudsen fra erhvervsorganisationen Landbrug.

Viskingegården har investeret i et 1.500 kvadratmeter stort solcelleanlæg, der årligt producerer 360.000 kilowatt-timer, og sammen med gårdens forbrændingsanlæg producerer det ligeså meget energi, som der bliver brugt i produktionen af økologisk mel.

Ud over at de to anlæg tilsammen producerer tilstrækkeligt med strøm til selve melproduktionen, er der også strøm nok til korntørring, varmt vand og opvarmning af 3000 kvadratmeter servicebygninger, kontorer og boliger på gården.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078