23948sdkhjf

Danish Crown lukker to slagterier

Slagterigiganten har her til morgen besluttet at lukke to anlæg i Faaborg, hvormed knap 500 slagteriarbejdere står til at miste jobbet.
Danish Crowns bestyrelse har her til morgen godkendt en omfattende strukturplan for den danske del af koncernen. Den indebærer blandt andet, at Danish Crown lukker to af sine anlæg i Faaborg, hvilket kommer til at berøre cirka 470 medarbejdere.

- Vi har brugt de seneste måneder på at vende alle sten for at finde ud af, hvordan vi ansvarligt løser den aktuelle udfordring med overkapacitet og samtidig fastholder et skarpt fokus på omkostningerne i den danske del af produktionen, siger CEO i Danish Crown Kjeld Johannesen i en pressemeddelelse.

Bestyrelserne i Danish Crown og datterselskabet Tulip Food Company har på den baggrund indstillet til, at udbeningsafdelingen i Faaborg lukkes. Det samme gør sig gældende for Tulips produktion af kølede og frosne færdigretter.

Danish Crown iværksætter nu undersøgelser, der skal klarlægge, om det bedst kan betale sig at flytte produktionen til Polen eller Tyskland. Produktionen stopper i Faaborg senest i begyndelsen af 2016.

Produktionen fra Tulips anlæg overflyttes til afdelingen i Aalborg og de fynske aktiviteter lukker endeligt ned i september 2014. Aalborg-afdelingen står til at overtage cirka 70 procent af produktionen fra Faaborg og den øgede volumen vil skabe nye arbejdspladser i byen. Samtidig er der planlagt investeringer for i nærheden af 30 millioner kroner.

Lukningen berører 407 medarbejdere på Danish Crowns fabrik, mens det på Tulips anlæg berører 63 ansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094