23948sdkhjf

Friland bryder den kinesiske mur

Kun et par måneder efter, at repræsentanter for det kinesiske kontrolorgan WIT var på kontrolbesøg i Danmark, er Friland blevet godkendt til at sælge økologisk svinekød i Kina.
Godkendelsen betyder, at Friland nu kan sælge udenlandsk svinekød med det kinesiske øko-mærke. Det vækker begejstring, eftersom Kina er verdens største marked for svinekød.

Friland har igennem snart et par år haft en mindre eksport af økologisk svinekød til Hong Kong, hvor reglerne for økologiske fødevarer er anderledes, men med den nyerhvervede godkendelse kan Friland sælge økologisk svinekød til hele Kina.

- Kinas høje vækst, kombineret med kinesernes meget store forbrug af svinekød, gør det til et interessant marked for Friland. Samtidig har vi store fordele ved, at vi gennem Danish Crown allerede har et salgsnetværk i Kina, så vi har relativt et godt kendskab til markedet, siger direktør Henrik Biilmann.

Alllerede i september sidste år underskrev Friland i Beijing en hensigtserklæring med den økologiske abonnementsordning, Organic and Beyond Cooperation, om levering af økologisk svinekød, og sammen med eksportsalgschef Marc Ridout planlægger Henrik Biilmann yderligere en tur til Riget i Midten for at følge op på kontakten og tage kontakt til nye kunder.

Arbejdet med at opdyrke det kinesiske marked for økologisk svinekød sker i tæt samarbejde med ESS-Food, som er fast repræsenteret i Kina.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093