23948sdkhjf

AAK skifter strategi og topledelse

AarhusKarlshamn opretter en division i Asien og foretager en større organisationsændring i den europæiske salgsorganisation.
AAK lancerer en ny strategi for perioden 2014-2016, hvor organisk vækst er nøgleord. Koncernen vil i forlængelse heraf rette fokus på tre specifikke områder:
Salg, innovation og handling. Hjørnestenene er fortsat på semi- og specialprodukter.

Mere fodfæste i Asien
Det er blandt andet koncernens ambition at ekspandere og få mere fodfæste på vækstmarkeder, herunder Asien og derfor etablerer man nu en decideret asiatisk division. Det skriver AAK i en selskabsmeddelelse.

Den asiatiske division vil blive etableret og ledet af Torben Friis Lange, som i dag er præsident for Asien, Europa og Afrika.

- Potentialet i Asien er stadig uudnyttet og disse markeder er meget vigtige for AAKs fremtidige vækst . Jeg er meget glad at Torben Friis Lange med sin lange erfaring og dokumenteret internationale resultater har sagt ja til jobbet som præsident for vores nye asiatiske division, siger Arne Frank, administrerende direktør i AAK.

Store ændringer i Europa
Derudover vurderer AAK, at Europa er blevet modent til en stærkere salgsorganisation hvor der lægges vægt på forskellige strategier.

Den nye europæiske division vil få Jens Wikstedt i spidsen. Han er ny mand i AAK og kommer fra Schneider Electric , hvor han har haft flere forskellige internationale ledende stillinger i løbet af de sidste 14 år. Han har en bachelorgrad i erhvervsøkonomi fra Göteborg Erhverv University i 1985.

Fredrik Nilsson, direktør Group Controlling og Investor Relations, er desuden blevet udnævnt til økonomidirektør og afløser Peter Korsholm, som har besluttet at det er tid til at forfølge en række personlige engagementer. Peter Korsholm vil fortsat arbejde med AAK om særlige projekter, primært koncentreret på M&A.

Fredrik Nilsson har været med i AAK siden 2007 og har haft flere forskellige ledende økonomistillinger i både AAK og Sandvik i løbet af de sidste 15 år . Han er uddannet med en MSc i Business Administration fra University of Växjö .

- Fredrik Nilsson er velkendt for AAK-interessenter, herunder investorerne, og han starter i sin nye stilling med en meget stærk finansiel forståelse af AAK. Jens Wikstedt kommer med betydelig kommerciel og international erfaring. Vi tror på, at Fredrik og Jens er to gode repræsentanter i forretningsudvalget, og at de vil bidrage betydeligt fremadrettet, siger Arne Frank.

Sidst men ikke mindst meddeles det, at Bo Svensson, præsident Erhverv Area Technical Products & Feed, går på pension efter 40 år i koncernen. Alle ændringer trådte i kraft mandag den 20. januar.

Fusionen mellem Aarhus United A / S og Karlshamns AB er nu også et lukket kapitel, hvorfor koncernen på den ordinære generalforsamling til maj vil ændre vores juridiske navn fra AarhusKarlshamn til AAK.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078