23948sdkhjf

Ingstrup Mejeri lagrer oste under gammelt kloster

Det lille privatejede mejeri i Nordjylland gør klar til at lancere en ny kvalitetsost med ”historiske rødder”.
Kernen i Ingstrups osteproduktion er den traditionelle gule Danbo, som vi blandt andet kender fra Rema1000. Men ejerne af Ingstrup Mejeri har i 2014 en ambition om, at en ny produktion af specialost skal bane vej til et helt nyt kundesegment.

Al den mælk, mejeriet modtager, leveres af køer, der dagligt holder til og græsser på markerne omkring Vrejlev Kloster. Klosteret, der er et gammelt nonnekloster med historie tilbage til 1200-tallet, ligger cirka 4 km øst for Vrå og i knap 20 km’s afstand fra mejeriet.

Netop nu er lokale håndværkere i fuld gang med at restaurere en gammel kælder under klosteret. Planen er, at Ingstrup her vil lagre den ost, der naturligt får navnet ”Vrejlev Kloster Ost”. Troels Holst, der i dag er anden generation på stedet, er tilmed aktionær i mejeriet, så det falder meget naturligt at udvide dette samarbejde.

- Klosterostene bliver mere et nicheprodukt, en slags aftenost af rigtig god kvalitet, der klæder et godt glas rødvin, fortæller Hans Smidth Andersen, som er en af hovedaktionærerne i Ingstrup.

Han tror på, at når ostene er produceret med kærlighed og tilmed kan fortælle en god historie fra Vendsyssel, så er det også muligt at tage en lidt højere pris.

Der mangler endnu et par småting, før klosterkælderen er helt kar til at modtage de nye oste, men han forsikrer om, at det bliver i år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.911