23948sdkhjf

Ingstrup-aktionærer overvejer nye opkøb

Efter at have fået skabt en bæredygtig succes på Ingstrup mejeri, overvejer aktionærerne nu at investere i andre lokale fødevareprojekter.
Med en egenkapital, der hastigt nærmer sig 10 millioner kroner, går aktionærerne i Ingstrup mejeri med planer om at kaste sig over nye spændende projekter, der enten kan bevare eller skabe flere lokale arbejdspladser. Det fortæller Hans Smith Andersen til Food Supply.

- Vi er alle sammen (aktionærerne i Ingstrup, red.) meget passionerede for Nordjylland og for tanken om at bevare lokale arbejdspladser. Vi har nu både erfaring og kapital til at kunne gå ud og søge nye former for samarbejde, der kan fremme andre små fødevarevirksomheder i regionen, fortæller Hans Smith Andersen.

Det er hans umiddelbare vurdering, at der findes mange små virksomheder med potentiale, men hvor banken lukker kassen i, simpelthen på grund af beliggenheden. Det er ikke rimeligt, kritiserer Hans Smith Andersen.

- Det er i mine øjne meget kritisabelt, at der er så stor forskel på at kunne låne penge - at det afhænger af, hvor du bor. Vi ejer i dag selv vores bygninger og inventar her i Ingstrup og der er ingen tvivl om, at vi er af stor betydning for byen. Vi har både bevaret en arbejdsplads og vores osteudsalg skaber liv og opmærksomhed om byen, fastslår mejeri-aktionæren og fortsætter:

- Ingstrup Mejeri er et medarbejderejet aktieselskab, hvor vi i fællesskab træffer beslutningerne. Vi har ingen klassisk mejeribestyrer, men er alle ildsjæle, der bidrager med nærhed og stor ansvarsfølelse. Vi er en transparent virksomhed - og ærlig - det er vores styrke og har været afgørende for den udvikling, mejeriet har været igennem, konstaterer han med henvisning til den andelstankegang, der dominerer både den danske mejeri- og slagteribranche.

Ingstrup Mejeri er allerede aktiv i et nyt netværk, der skal fremme eksporten af nordjyske kvalitetsfødevarer. Men man søger også samarbejder af mere forpligtende karakter.

- Vi vil gene fortsætte med at udvikle os og hvis der er nogen, der står over for en økonomisk udfordring i forhold til af finansiere bygninger og så videre, så kan det godt være, at vi vil hjælpe, slutter Hans Smith Andersen med et smil på læben.

Siden Hans Smith Andersen og de øvrige aktionærer kom til mejeriet i 2009 er egenkapitalen vokset fra godt fire millioner kroner til nu snart at lande på 10 millioner kroner. Sidste år realiserede mejeriet et resultat før skat på godt 1,3 millioner kroner, hvilket var en fremgang på 300.000 fra året før.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.099