23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

FoodExpo kommer til at boome af økologi

Den markant voksende interesse for økologi hos storkøkkenerne i Danmark sætter sit tydelig præg på messeaktiviteterne, når MCH Messecenter Herning åbner dørene til FoodExpo i marts.












En messedag dedikeret til økologi













Øko-boom i landets køkkener









"Vi mødes under øko-træet” er en opfordring, der kommer til at give genlyd, når FoodExpo 2014 finder sted i MCH Messecenter Herning fra den 16.-18. marts. Her deltager 48 øko-virksomheder i det største økologiske fremstød hidtil. Under øko-træet i midten af Den Økologiske Fællesstand kan gæsterne møde de økologiske producenter ansigt til ansigt, deltage i flere daglige råvare-workshops og smage på det mangfoldige udvalg af økologiske varer. Det er også her, man vil kunne opleve lancering af en ny kogebog til hospitals- og plejehjemskøkkener og overvære fødevareminister Dan Jørgensen overrække Økologiske Spisemærker. - Øko-træet bliver omdrejningspunkt og nerven på messen. Det er her, øko-samtalerne finder sted, hvor man kan lære værdierne bag de økologiske varenumre at kende og blive inspireret til nye måder at bruge råvarerne på, siger Torben Blok, projektleder i Foodservice-teamet hos Økologisk Landsforening. FoodExpo har i samarbejde med Økologisk Landsforening valgt at dedikere messens anden dag, mandag den 17. marts, til økologi. Her vil aktivitetsniveauet være ekstra højt, og grupper af køkkenchefer og beslutningstagere fra køkkener i flere områder af landet vil blive bragt ind til messen med bus. - Både regeringen og mange danskere har et ønske om mere økologi i maden, og økologien ruller i øjeblikket for alvor ind over landets storkøkkener. Derfor er det helt naturligt, at økologi spiller en central rolle på årets store foodservice-messe. Det hele kommer til at boble af øko-glæde, siger Torben Blok, som mener, at økologi også i høj grad fremkalder glæde ude i køkkenerne. - Mange køkkenmedarbejdere oplever en øget faglig stolthed, når de giver sig til at arbejde med økologi. Det gode køkkenhåndværk og de gode, rene råvarer kommer i fokus. Samtidig er medarbejderne med til at tage ansvar for, at vi også i fremtiden har rent drikkevand, en rig natur og en høj dyrevelfærd, påpeger Torben Blok. Overalt i landet er køkkener i fuld gang med at arbejde henimod regeringens mål om 60 procent økologi i offentlige gryder i 2020, og økologiske råvarer vinder også i stigende grad indpas i private kantiner og restauranter. Det understreges bl.a. af, at der nu er mere end 600 spisesteder med det økologiske spisemærke. Økologisk Landsforening forventer, at den økologiske omsætning i foodservice-sektoren er vokset med 15-20 procent i 2013 svarende til et salg på omkring 950 mio. kroner.
BREAKING
{{ article.headline }}
0.078