23948sdkhjf

Solidt Carlsberg-overskud

Det blev til en beskeden fremgang i omsætningen og et lille fald på bundlinjen hos bryggerigiganten i 2013.
I alt omsatte Carlsberg for 66,6 mia. kr., hvilket svarer til en organisk vækst på 1 procent. Bryggerigiganten producerede 138,7 mio. hl øl og 21,5 mio. hl øvrige drikkevarer i 2013, og det var en nedgang på henholdsvis 2,2 mio. hl og 0,5 mio. hl.

Koncernens resultat af primær drift endte på 9,844 mia. kr. mod 9,793 mia. kr. i 2012, og i samme periode faldt overskuddet før skat med 261 mio. kr. til 7,845 mia. kr.

- Carlsberg-gruppen opnåede solid indtjeningsvækst drevet af stærk og målrettet eksekvering til trods for generelt udfordrende makroøkonomi og ikke mindst de russiske salgsrestriktioners negative påvirkning af det russiske marked. Det understreger vores evne til vedholdende og effektiv eksekvering og innovation samtidig med, at vi fastholder en stram omkostningsstyring, siger koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen, og fortsætter:

- Vi vil i de kommende år fortsat investere i vækst- og effektiviseringsmuligheder. Vi har en travl agenda, der omfatter vores ambitiøse kommercielle prioriteter, herunder fortsat investering i vores mærker og tilsikring af, at vores salgs- og marketingkvalifikationer er best-in-class. Ydermere vil vi fokusere på at styrke vores russiske forretning, udvikle vores forretning i Asien for at udnytte regionens vækstpotentiale samt ændre vores vesteuropæiske forretningsmodel og organisation, herunder fortsætte implementeringen af BSP1.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109