23948sdkhjf

Hanstholms fiskeindustri på vej mod fyringer

Et sammenbrud i fiskeriforhandlingerne mellem Norge og EU kan meget vel betyde nedskæringer på fiskefabrikkerne i den nordvestjyske by.
Hanstholm har traditionelt nydt godt af danske fiskeres fangst i norsk farvand. Men politikerne i EU og Norge kan ikke blive enige om en fiskeriaftale for 2014, og det betyder, at landingerne på fiskeauktionen i Hanstholm siden nytår er gået ned med 33 procent. Det skriver DR Midt og Vest.

Det smitter direkte af på byens fiskefabrikker, som allerede har sendt 60-70 medarbejdere hjem. Man havde krydset fingre for, at EU og Norge ville komme frem til en aftale i sidste uge, men da det ikke skete, frygter Carsten Beith fra firmaet Fonfisk og formand for fiskeeksportørerne i Hanstholm, at man nu må skære endnu hårdere.

- Vi havde håbet på, at der kom en løsning i uge 7. Derfor har vi ventet med egentlige fyringer, men det bliver ikke ved med at gå, siger han til DR Midt og Vest.

Auktionsmester på Hanstholm Fiskeauktion, Jes Holm Sørensen, forklarer, at auktionen til en vis grad har formået at tiltrække landinger fra franske og engelske fiskere, som fisker ved Shetland, fordi priserne i Hanstholm ganske enkelt er blevet presset op som følge af krisen.
Læs mere om: fisk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095