23948sdkhjf

"Der er skam også forskel på lakrids"

| Af David Wedege | Tip redaktionen om en historie

Lakridsen er i de senere år flyttet fra slikskålen og til kødgryden, og nu vil førende gourmetproducent forfine smagen yderligere.

- Lakridsfestivalen er et rigtig godt medie. Der er et lidt mere eksklusivt antal besøgende, som er lakridsfans, så vi får tid til fordybelse sammen.

Det fortæller Peter Husted Sylvest, som er salgsdirektør hos Lakrids by Johan Bülow om Lakridsfestival 2014, som afholdes lørdag og søndag i København.

Det danske gourmetlakrids er blevet kendt som bannerfører for lakridsens udbredelse i gastronomiske sammenhænge. Siden virksomheden blev startet i 2007 af den dengang 23-årig bornholmer, som lånte 300.000 kr. i banken til en lakridsmaskine, har de luksuriøse lakridsvarianter skabt en millionforretning i både Danmark og udlandet.

Lakrids med terroir
Virksomheden er nu for tredje år i træk medarrangør af lakridsfestivalen, hvor Lakrids by Johan Bülow er i selskab med lakridskonkurrenter og andre fødevareproducenter med smag for lakrids, og de er alle til stede for at fremme og skubbe til udviklingen af danskernes lakridskultur.

Efter to år med lakridsfestivaller er det efterhånden slået fast for de besøgende, at lakrids er meget andet end et stykke slik, men også en smagsgiver til sager som chokolade og øl og et krydderi til kødretter i det salte køkken.

Læs også: Lakrids-konge investerer i iværksættere

Og nu skal lakridselskerne også lære, at der er forskel på lakrids. Hos Johan Bülow taler man nu om såkaldt terroir, som man gør med vine, kaffe og ost.

- Altså kan man smage forskel på, om lakridsroden kommer fra Bulgarien eller er vokset på nogle få hellige kvadratmeter på en skråning i Bordeaux. Da vi sagde det for fem år siden, var der nogle, der mente, at vi måtte være idioter, men nu har vi selv smagt på det og går videre ad den vej, siger Peter Husted Sylvest.

Rygter løber stærkt
Lakridsfestivalen er netop et godt sted at udvikle folks smag, mener Peter Husted Sylvest.

Ganske vist besøges den af en mindre, eksklusiv flok, men rygter løber hurtigt, når der på festivalens tallerkener har ligget kammuslinger eller vagtler med lakridssmag, som er udviklet i samarbejde med førende kokke.

- De, som besøger festivalen, kan bagefter gå ud og fortælle deres venner, at de ikke bare har hørt om alle disse muligheder, men at de rent faktisk selv har smagt - og at det smager guddommeligt.
Hold dig opdateret med Food Supply DK
Kommentarer (0)
Forsiden lige nu

Is-producent flytter og får mere plads

FSG Foods bygger nyt domicil

Testcenter åbnet med et brag

Unibrew i fin form

Mille Food må igen eksportere til Kina

Efter massive tab: Ingrediensfabrik lukker

Nyhedsbrev

15.247 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

EU: Fødevarer fra besatte områder skal mærkes

Online Avis Arkiv
2

Dansk Tang på vej med unik tangfarm

EU-samarbejde kan give over en milliard til danske virksomheder

Tidligere Mærsk-topchef får toppost i fødevaregigant

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Direktør tyvstarter mejeriprojekt til 100 millioner

Carlsberg dropper fodbold-EM

Gråsten Fjerkræ skal levere til Kokkelandsholdet

Burger King lancerer kødfri succes i Danmark

Alfa Laval åbner innovationscenter i København

Thylandske jomfruhummere får DI-pris

Vestjysk teknologi skal revolutionere fremtidens ølbrygning hos Carlsberg

Robotter har været med til at skabe flere danske job

Ugens grin: Gebyrgribben

Nyt samarbejde skal løse fødevarebranchens udfordringer

Dagrofa napper aftale til 600 millioner fra konkurrent

Lidl og Too Good To Go laver mange flere lykkeposer

Østjyder får stærk fødevarepartner i Holland

Rapport: IT-sikkerheden halter i hver fjerde virksomhed

Helle Thorning-Schmidt får bestyrelsespost i nordjysk fødevarevirksomhed

Bifodan nu på amerikanske hænder

Danish Food Clusters direktør stopper

Friland har hul igennem til USA

Hartmann får ny formand

Virksomheder med underskud: Største stigning siden finanskrisen, men …

Process Engineering-ejer hædret

Ged på gaflen: Gederne indtager de danske mejerier

1

Bagerkæde lancerer vitaminbrød med ny gærtype

1

Skagenfood har nu en klimakasse

Mille-medarbejdere beholder jobbet

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Gør op med produktionsindustriens barrierer for at etablere

Ny Lamelvakuumpume med trykregulering

Siemens Simatic automationsløsninger – reducér to licenser til én combo-licens

Ara-el præsenterer ATyS S

Fødevareegnet rengøringsløsning hos brødproducent

Findes den ultimative kompressor?

Vind en Dynello Accu Winder - Fyns Kran Udstyr

Tjek om din elpris er god

IT hosting udfordringer man skal overveje, når man opgradere

Temaeftermiddag

Nye frekvensomformere fra ABB sikrer vand til lidt af hvert

Vores guide til FALCON by DENIOS

Ringspann® præcision

ODE’s nye højfrekvens magnetventil med lang levetid

Hårdfør teknologi til følsomme emner

Gravlund Industrigummi udvider maskinparken

Findes den ultimative kompressor?

Kom til åbent hus hos European Energy Insurance ApS

Grenå Spåntagning | UR-Robotten er en overskudsforretning

Isomasters servicedøre på lager til omgående levering

Bureau Veritas Kick Off Seminar 2020

ATyS d M fra Socomec

Azelis vokser igen

Preboarding og onboarding – en god start

Findes den ultimative kompressor?

Send til en kollega

0.225