23948sdkhjf

"Der er skam også forskel på lakrids"

| Af David Wedege | Tip redaktionen om en historie

Lakridsen er i de senere år flyttet fra slikskålen og til kødgryden, og nu vil førende gourmetproducent forfine smagen yderligere.

- Lakridsfestivalen er et rigtig godt medie. Der er et lidt mere eksklusivt antal besøgende, som er lakridsfans, så vi får tid til fordybelse sammen.

Det fortæller Peter Husted Sylvest, som er salgsdirektør hos Lakrids by Johan Bülow om Lakridsfestival 2014, som afholdes lørdag og søndag i København.

Det danske gourmetlakrids er blevet kendt som bannerfører for lakridsens udbredelse i gastronomiske sammenhænge. Siden virksomheden blev startet i 2007 af den dengang 23-årig bornholmer, som lånte 300.000 kr. i banken til en lakridsmaskine, har de luksuriøse lakridsvarianter skabt en millionforretning i både Danmark og udlandet.

Lakrids med terroir
Virksomheden er nu for tredje år i træk medarrangør af lakridsfestivalen, hvor Lakrids by Johan Bülow er i selskab med lakridskonkurrenter og andre fødevareproducenter med smag for lakrids, og de er alle til stede for at fremme og skubbe til udviklingen af danskernes lakridskultur.

Efter to år med lakridsfestivaller er det efterhånden slået fast for de besøgende, at lakrids er meget andet end et stykke slik, men også en smagsgiver til sager som chokolade og øl og et krydderi til kødretter i det salte køkken.

Læs også: Lakrids-konge investerer i iværksættere

Og nu skal lakridselskerne også lære, at der er forskel på lakrids. Hos Johan Bülow taler man nu om såkaldt terroir, som man gør med vine, kaffe og ost.

- Altså kan man smage forskel på, om lakridsroden kommer fra Bulgarien eller er vokset på nogle få hellige kvadratmeter på en skråning i Bordeaux. Da vi sagde det for fem år siden, var der nogle, der mente, at vi måtte være idioter, men nu har vi selv smagt på det og går videre ad den vej, siger Peter Husted Sylvest.

Rygter løber stærkt
Lakridsfestivalen er netop et godt sted at udvikle folks smag, mener Peter Husted Sylvest.

Ganske vist besøges den af en mindre, eksklusiv flok, men rygter løber hurtigt, når der på festivalens tallerkener har ligget kammuslinger eller vagtler med lakridssmag, som er udviklet i samarbejde med førende kokke.

- De, som besøger festivalen, kan bagefter gå ud og fortælle deres venner, at de ikke bare har hørt om alle disse muligheder, men at de rent faktisk selv har smagt - og at det smager guddommeligt.
Hold dig opdateret med Food Supply DK

Ja, jeg accepterer Nordiske Mediers betingelser og kommunikationsvilkår

Kommentarer (0)

JOB i FOKUS

Forsiden lige nu

Cognacflaske fra 1762 henter rekordbeløb på auktion

Nordex Food nåede over de 2 milliarder

Direktøren lovede ikke for meget

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Ny rekord og nyt produkt: Bülows lakridser i topform

Frugtsnack-producent skuffet over regnskab: Vokser for langsomt

Geia Food med ny rekord er klar til yderligere vækst

Nyhedsbrev

15.525 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Annoncér i nyhedsbrevet
Se det seneste nyhedsbrev.

Øget priskonkurrence presser Palsgaard

Online Avis Arkiv

Corona har åbnet nye markeder for UV-leverandør

Lagkagehuset indrykker modsvar i aviser efter stormvejr

Fiskefabrik investerer millioner i nyt røgeri

Lantmännen Unibake med stærkt forbedret bundlinje

Dan Duck trækker Fødevarestyrelsen i retten - kræver "tocifret millionbeløb"

Ifølge Dan Duck har en fejlagtig kontrolrapport smadret virksomhedens omsætning og omdømme

20-årig bliver restaurantchef hos hurtigtvoksende burgerkæde

Ekspertgruppe: Hjælpepakker bør slutte 8. juli

Postevand-firma fik sit første underskud

Schulstad solgte mere, men tabte 41 millioner

Aftale med Kokkelandsholdet er guld værd for Gråsten Fjerkræ

Fiskefabrik genåbner efter corona-lukning

Tæt på millionen: Gråsten Fjerkræ ser corona som et bump på vejen

Leverpostejfabrik lukker

.

Laksefamilie fik næstbedste resultatet nogensinde

Is-ægtepar har udsat eksportdrømmen

Meyers åbner to corona-sikrede drivhusrestauranter

Eksperters bud på udfasning af hjælpepakker udskudt

Tomatketchup er kaldt tilbage

Michelin-restauranter konkurs: Kreditorer står i kø med millionkrav

Ekspertgruppe skal udfase økonomiske hjælpepakker

Hver restaurantgæst skal have to kvadratmeter

Bryghus klar med verdens første quinoa-øl

Løgpølse ramt af plastikbøvl

4

Seminar gør branchen klogere på blockchain

Lukkede retssale lægger et røgslør over konkurser i coronakrise

Mikrobryggerier sælger øl på helt ny måde

Royal Greenland tjente over 400 millioner

Flere penge til presset Joe & The Juice

Novozymes nød godt af hamstring af mad

Se alle Medlemmernes egne nyheder

NYHED: Automatisk adgang til hele vores webinar-bibliotek!

Kompakt sensor med diagnostisk system

Specialfremstillede gummiprofiler i europæisk topkvalitet

AutoCAD: Gode muligheder for opgradering af kompetencerne

Undgå maskinnedbrud og overophedningsskader!

Hold styr på dokumentationen på løftegrejet med CS-Portalen

Siemens Simatic Drive Based Controller

SynFlex udvider sit tape-sortiment markant

Release: Rockwell Automation Studio 5000 Logix

SILHORKO skal rense regnvand i Aarhus-bydelen NYE

Lad os skabe varmen og forlæng sommeraftenerne!

Kompakt, alsidig og stærk frekvensomformer

Håndspritstander incl håndsprit - se her ;)

Bernstein A/S leverer et flot resultat for 2019

Når standard-modellen bliver opgraderet

Webinar om Festos nye decentrale installationsnetværk

SMC International Training gør danskerne til eksperter

Ucrete CS - et nyt, enestående, UV-resistent industrigulv

Plastpalle af 100% genbrugsplast fra danske husholdninger

Skal vi skræddersy din brandsikre container?

PCSCHEMATIC Cabledim opgraderet til version 3.0

Bliv klogere på designprocess og FEM på bare 30 minutter!

Vi implementerer ROB-EX - også digitalt

Nem frokostordning

3D-print faciliteter baner vejen for grønnere fremstilling

Send til en kollega

0.188