23948sdkhjf

Danpo underskriver aftale til 100 millioner

Kyllingeproducenten fra Aars har torsdag underskrevet en aftale om salg af 7000 tons hønsefødder og hønsevinger til Sydkorea.
Underskriften blev sat på det danske erhvervsfremstød i Sydkorea, hvor Danpo deltager sammen med en række danske virksomheder inden for forskellige brancher.

Aftalen, der har en værdi af omkring 100 millioner kroner blev overværet af handels- og udviklingsminister Mogens Jensen, der står i spidsen for erhvervsfremstødet.

- Danpos aftale om salg af kyllingefødder og -vinger skaber mange arbejdspladser i Aars i Nordjylland, og det er meget glædeligt. Vores velfærd afhænger af, at danske virksomheder sælger varer i udlandet. Derfor er det så vigtigt, at vi med dette eksportfremstød kan mønstre ikke mindre end 69 danske virksomheder, der vil handle med de købedygtige koreanere, siger Mogens Jensen.

Danpos store kyllingekontrakt var blot én af i alt otte aftaler, der blev indgået mellem danske og koreanske virksomheder og institutioner i forbindelse med erhvervsfremstødet, der samtidig markerer det fjerde møde i den dansk-koreanske grønne vækstalliance indgået i 2012.

Alle ordrer bidrager til den voksende danske eksport til Sydkorea, som er på fem milliarder kroner om året, og 11 milliarder kroner, hvis man medtager tjenesteydelser. Ifølge Udenrigsministeriets vækstmarkedsstrategi for Sydkorea forventes eksporten at stige med omkring 50 procent frem mod 2016, blandt andet tilskyndet af frihandelsaftalen mellem EU og Sydkorea, der gør danske produkter mere konkurrencedygtige på markedet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08