23948sdkhjf

Danske kyllinger vil børsnoteres

Scandi Standard, der ejer danske Danpo, har ansøgt om at komme på børsen i Stockholm.
Den nordiske kyllingekoncern Scandi Standard har indgivet ansøgning om at blive optaget på børsen i den svenske Stockholm. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

- Scandi Standard er et stabilt selskab med et stærkt cash-flow og en ledende position på markedet. Jeg ser store muligheder for, at Scandi Standard i de kommende år udvikler og vækster det skandinaviske kyllingemarked til internationale niveauer, siger bestyrelsesformand Per Harkjaer blandt andet i meddelelsen.

Det sker blot et år efter selskabet er blevet etableret.

- Bestyrelsen mener, at tiden er inde for en notering af Scandi Standard, og vi ser frem imod at arbejde med nye aktionærer for at fortsætte med at støtte selskabet, siger bestyrelsesformanden videre.

Ifølge den skriftlige meddelelse sendes over 27 millioner aktier i udbud, svarende til 45 procent af selskabets aktier. Udbudsprisen forventes at blive fastsat i intervallet 33-40 svenske kronor. Første handelsdag er fastsat til den 27. juni.

I Sverige og Danmark sælges selskabets produkter under varemærkerne Kronfågel og Danpo, mens varemærket hedder Den Stolte Hane i Norge.

Scandi Standard havde i 2013 en nettoomsætning på 5,19 milliarder svenske kroner og et driftsresultat på 479 millioner svenske kroner.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078