23948sdkhjf

Yderligere to overenskomster i hus

Fødevareforbundet NNF har i løbet af weekenden tegnet nye overenskomster for ansatte i fødevareindustrien og for mejerierne.
Fredag blev DI Fødevarer og NNF enige om en ny treårig overenskomst for 5.500 ansatte i fødevareindustrien. Aftalen kom dog først i hus efter en tur forbi forligsmanden. Det skriver NNF på sin hjemmeside.

- Den nye overenskomst indeholder nogle fornuftige forbedringer. Det er ikke et banebrydende forlig, men vi har sikret os, at vores medlemmer, der arbejder på den fødevareindustrielle overenskomst, får de forbedringer, som resten af arbejdsmarkedet har opnået ved dette års overenskomstforhandlinger, forklarer Flemming dal Cortivo, forbundssekretær på det fødevareindustrielle område.

Han hæfter sig blandt andet ved en lønstigning på 6,75 kr. i timen samt en stigning i fritvalgsordningen med 1 procent over de næste tre år. Derudover indeholder overenskomsten blandt andet bedre uddannelsesmuligheder for opsagte medarbejdere og en udvidelse af forældreorloven.

Godt tilfredse med mejeri-overenskomst
Også på mejeriområdet er der indgået en ny overenskomst. Det skete søndag, da NNF, 3F og Dansk Mejerist Forbund ligeledes indgik en treårig aftale for de 4.500 medarbejdere på mejeriområdet.

De mejeri-ansatte fik også en stigning i timelønnen på 6,75 kr. i timen samt stigninger i genetillæggene på 1,4 procent + 1,5 procent i 2014, 1,6 procent i 2015 og 1,7 procent i 2016. Derudover fik de også forbedringer i forældreorloven og uddannelse under opsigelse.

- Alt i alt er vi godt tilfredse med det her resultat. Jeg synes, vi har fået sikret vores medlemmer nogle fornuftige ting. Noget af det minder selvfølgelig om det, der er blevet forhandlet hjem på det øvrige arbejdsmarked, men vi har også fået elementer med, som har været særligt vigtige for os, forklarer Poul Erik Faarkrog, forbundssekretær for mejeriområdet hos NNF.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141