23948sdkhjf

Slagternes overenskomstforhandlinger brudt sammen

Det lykkedes ikke Fødevareforbundet NNF og DI at blive enige om en ny overenskomstaftale på slagteriområdet. Efter 62 timer brød forhandlingerne sammen sent onsdag aften.
Efter sammenbruddet fremsætter forbundsformand Ole Wehlast en stærk kritik mod DI for at have et forklaringsproblem.

- Hvordan kan DI skrive under på overenskomster, der sikrer flere hundredetusinde ansatte i industrien lønstigninger, mens de nægter at give samme forlig til de cirka 9.000 slagteriarbejdere? Det fatter jeg simpelthen hen ikke, og jeg er skuffet på mine medlemmers vegne, siger forbundsformand i Fødevareforbundet NNF Ole Wehlast på NNF's hjemmeside.

Ole Wehlast frygter, at Danish Crown spiller en væsentlig rolle i den sag. Han mener, at ønsket om at sætte slagteriarbejderne ned i løn lugter langt væk af Danish Crowns ønsker om at sætte sine slagteriarbejdere ned i løn for at undgå at flytte produktionen ud af landet.

- Vi har forhandlet hårdt i forsøg på at finde frem til en aftale om at forny overenskomsterne for vores slagterivirksomheder og deres medarbejdere – senest med flere dages forhandlinger i Forligsinstitutionen. Men vi må desværre konstatere, at vi ikke har kunnet få enderne til at mødes, siger underdirektør Michael Nordahl Heyde i DI efter sammenbruddet.

Forligsmand Asbjørn Jensen skal i løbet af den kommende dage fremsætte sin mæglingsskitse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141