Foodexpo: Fremtidens Køkken på menuen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Der stilles stadig større krav til nytænkning i storkøkkenerne, når ønsket om øget bæredygtighed og bedre bundlinie skal indfries. Men der er hjælp at hente.

Krydderurter i opskårne sodavandsflasker, høns på taget og urban gardening. På fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning står Fremtidens Køkken på messemenuen som det interaktive madværksted med en visualisering af tidens trends.

Hvordan udnyttes ressourcerne på bedst mulig måde, så der er råd til god kvalitet? Kan man ved brud på rutiner skabe en bedre bundlinie, højere råvarekvalitet og øget motivation hos medarbejderne? Der er gode råd at hente og penge at spare, hvis man lytter med under de mange faglige indlæg af bl.a. Trine Krebs fra Frugtformidlingen og Gorm F. Truelsen fra Jyske Banks Kantiner.

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal tager et kig ind i krystalkuglen og giver sit bud på, hvilke fødevarer vi fremover vil putte i munden. Hun disker også op med smagsprøver på fremtidens kost til de messegæster, der lægger vejen forbi Fremtidens Køkken.

Selina Juul fra forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad gæster også Fremtidens Køkken, hvor hun deler ud af sin viden om optimal udnyttelse af mad. Yderligere lancerer AgroTech madspildspillet, som er udviklet på baggrund af en videnskabelig undersøgelse omkring udfordringer og barrierer i forbindelse med reduktion af madspild i storkøkkener. Formålet med spillet er at give konkrete input til fagfolk, der allerede arbejder på at minimere madspild og til dem, der har brug for hjælp til at komme i gang.

Udover foodtrends, madspild og ressourceudnyttelse sættes der fokus på fremtidens køkkenudstyr, og i en paneldebat med bl.a. fødevareminister Dan Jørgensen stilles der spørgsmål til, hvorfor danskerne bruger færre penge på fødevarer.

Se programmet for Fremtidens Køkken


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Smækker med døren for Just Eat: Vi kan ikke overleve

Klassisk chokoladeproducent er i fremgang

Det lukkede Metro får stadfæstet sin bøde

Efter strejke: Lufthavnens madarbejdere får rettigheder tilbage

Orkla sælger K-Salat til Stryhns

Mælkepulver efter alle robotkunstens regler

Hundested-virksomhed har satset benhårdt på automation

Nyhedsbrev

Studerende har lavet en kødportal

Ny filetfabrik vil give Danmark friskere fisk

Royal Norden Seafood satser mest på rødspætter

Industribageruddannelse flot fra start

Luft driller Højer Pølser

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

DLG flytter hovedkontoret fra København til Fredericia

Bodylabs proteinsucces er sat til salg

Medie: Arla er oplagt som køber af producenten af kosttilskud og berigede fødevarer

Blodbad på vej: Mille bygger ny fabrik

Regner med at fordoble omsætningen i 2018

Håndværksbager med stordriftsfordele

Foodpeople: Man kan godt kalde sig en håndværksbager, selv om man omsætter for over 100 millioner kroner om året

Pakkerobotter står højt på ønskelisten

Ny kæmpetørrer tager over i Thyborøn

Bornholmsk chips-eventyr tager fart

McDonald's klar med kødfri burger

- Det her er simpelthen fødevarernes bungy jump

At spise melorme er både skræmmende og megafedt, mener nye producenter i Aalborg

Aalborgensiske insektfolk er tæt på det store gennembrud

Crickster klar med ovnkapacitet til 1.400 larveglas om dagen

BC Catering fordobler lager

Andesalg satte rekord

Her laver de ost til tre millioner pizzaer hver eneste dag

Det samme personale kunne pludselig producere tre gange så meget

ISS sætter sig tungt på soldatermad

Årets restaurantchef: Intet uden mit team

Ny cateringdirektør på plads hos Løgismose Meyers

S: Danmark skal kæmpe for nedre EU-grænse for selskabsskat

Roskilde får stort fødevarecenter

Bornholm afslører: Ny madfestival til sommer

Aalborgensisk kulturgrund får madmarked

HKScan skuffer i tredje kvartal

Billund-firma flytter og udvider

Chefprofil skifter: Fra Lars Løkke til Danish Crown

Ærgerlig bager: Derfor kom der metal i vores kiks

Få virksomheder hopper på bonusordninger for flygtninge

Se alle Medlemmernes egne nyheder

RS Components har nu PSoC 6 Bluetooth LE-udviklingssæt fra Cypress

Preeflow-familien vokser med ny mikrodispenser

Morgenmøde om fødevareudvikling

Erhvervslejemål fra kr. 400/m²

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Q-System kåret til Gazelle virksomhed 2017

Digitalisering fører til øget konkurrence

Del din eksportviden med andre kollegaer fra Vandbranchen

Opnå økonomiske fordele og mere tilfredse kunder

Miniature gear fra ZF Danmark

Prisstærke plastspande til fødevarer

AxFlow fører stort set alt i Filtre, Riste og UV systemer

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gazelle virksomhed

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

ALPMA osteriudstyr

E-bog: Vejledning til limning af kompositmaterialer

AVN Hydraulik på Ajour 2017

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Kranservice: se hvorfor Muehlhan vælger Fyns Kran Udstyr

Denico Food Ingredients på Fi Europe 2017 fra den 28-30 November

Temadag omkring ”Grønne” krom(VI) frie overflader på aluminium

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Væskefiltrering – med effektivitet og dokumentation i fokus

Lær at genbruge dine konstruktioner - deltag på Inventor iLogic – Produktko...

Send til en kollega

0.252