23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Hvor er madkulturen på vej hen?

På Foodexpo gav fremtidsforsker og sociolog Birthe Linddal bud på de madtrends, du skal holde øje med.

Madkulturen er under forandring og i fremtiden vil vi spise mere mad, som andre laver. Sådan indledte Birthe Linddal sit 30 minutters oplæg på Fremtidens Køkken på Foodexpo tirsdag.

Cateringbranchen er i voldsom vækst og det er der en grund til. For forbrugerne ændrer vaner og køber i stigende grad mad udefra. Ifølge Birthe Linddal er der et glidende fokusskifte:

  • Fra hjem til ude
  • Fra pligt til passion
  • Fra lavstatus til højstatus
  • Fra pris til kvalitet
  • Fra standard til autencitet
  • Fra frost til frisk

Når madkulturen ændrer sig betyder det også, at maden vi spiser, ændrer karakter. Ifølge Birthe Linddal er det værd at holde øje med følgende trends:

  • Ny diæt bliver groft og grønnere
  • Go local – vælg lokalt producerede fødevarer i en global verden
  • Dyrevelfærd
  • Bæredygtighed/Økologi
  • Hjemmelavet
  • Sunde og alternative snacks & mellemmåltider
  • Æstetik
  • Fun food – mad med overraskelseseffekt
  • Pure – uden tilsætningsstoffer
  • Lidt, men godt
  • Mere sundhed
  • Mere fuldkorn
  • Mad med merværdi

Oplægget var især henvendt til kantineledere og -medarbejdere, men også producenterne i industrien kan med fordele skele denne vej. Trends starter typisk på toprestauranterne og i de større byer, men spreder sig så langsomt som ringe i vandet - også til provinsen, sluttede Birthe Linddal og viste billeder af nye økologiske raw food produkter og grøntkålschips, som hun havde oplevet på verdens største økologi-messe, Biofach.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.11|