23948sdkhjf
Log ind eller opret for at gemme artikler
Få adgang til alt indhold på Food Supply
Ingen binding eller kortoplysninger krævet
Gælder kun personlig abonnement.
Kontakt os for en virksomhedsløsning.

Forskere: Bakterier gør chokoladen sund

Det er mavens bakterier, der er årsag til kakaoens sundhedsfremmende virkninger, viser nyt studie.

Det er mavens egne bakterier, som er med til at fremme de gavnlige effekter ved at spise mørk chokolade.

Det viser et nyt studie fra forskere ved Lousiana Universitetet i USA.

- De gode mikrober, så som Bifido og mælkesyrebakterier, tager for sig af kakaofibre. Når man spiser mørk chokolade, vokser og fermenterer de, hvorved de producerer flere antiinflammatoriske stoffer, forklarer Maria Moore, Louisiana Universitetet til confectionerynews.com.

Kakaofibrene medvirker endvidere til, at mavens indhold af sundhedstruende bakterier mindskes, mener forskerne, som i øjeblikket søger flere midler til at fortsætte forskningen.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.109|