23948sdkhjf

DI sætter sundhedsanprisninger under lup

I en ny rapport ser DI Fødevarer nærmere på, hvordan de såkaldte sundhedsanprisninger kan blive nemmere at forstå og om de kan give forbrugerne lyst til at spise sundere.
Spiser de danske forbrugere sundere, hvis etiketten på en fødevare angiver, at produktet indeholder D-vitamin, som vedligeholder knoglerne?

Det er spørgsmål som disse, DI Fødevarer ønsker at besvare gennem en rapport, som skal danne grundlag for en decideret undersøgelse af de såkaldte sundhedsanprisninger.

DI har således fungeret som leder af projektet, der gennemføres under ”Måltidspartnerskabet.” Her arbejder erhvervs-, forbruger- og sundhedsorganisationer for at gøre det nemmere at spise sundere i Danmark.

- Vi har udviklet en række eksempler på anprisninger på fødevarer i projektet, som kostrådene siger, vi skal spise mere af. Nu bliver det spændende at se, hvordan det påvirker forbrugernes forståelse af dem, siger Mette Peetz-Schou til organisationens hjemmeside.

Og i foråret går Aarhus Universitet så i gang med studier af, hvordan forbrugerne forstår eksemplerne på sundhedsanprisninger. Resultatet forventes klar i efteråret 2015.

Allerede nu er det dog muligt at læse statusrapporten ”Sundhedsanprisninger som forbrugerinformation” fra januar ved at klikke her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095