23948sdkhjf

Koncentreret fødevareinnovation

AgroTech A/S opfordrer fødevareproducenter til at tænke CSR og produktudvikling sammen og har udviklet et nyt koncept, der vender spild til værdi.
AgroTech søger fødevareproducenter, der vil indgå i et nyt koncentreret innovationsforløb.

Det nye koncept ”Koncentreret fødevareinnovation” er udviklet som et åbent innovationsforløb, hvor AgroTech sammen med fire producenter af frugt og grønt, samt 20 studerende, i et koncentreret forløb på én uge, udtænker ideer til innovative fødevarer.

Ideerne skal ikke bare gribes ud af den blå luft, men skal tage afsæt i et stort samfundsmæssigt problem, nemlig det enorme spild ved produktion af frugt og grønt. Opgørelser viser at min. 30 % af produktionen går til spilde. Derfor har AgroTech allieret sig med frugt og grønt producenter, der slås med stort spild.

Efter den indledende idégenerering videreudvikler AgroTech produkterne i Foodture Lab, så de deltagende fødevareproducenter får prototyper, som AgroTech står for at teste på Food Festival i Aarhus. Testresultaterne bruges aktivt, da den første test, som finder sted fredag under Food Festival danner grundlag for eventuelle tilpasninger af prototypen, der så underkastes en ny test søndag, efter at justeringer er foretaget lørdag.

- Der er med andre ord tale om et hurtigt, nytænkende og effektivt forløb, hvor de produkter, der udtænkes skaber værdi både for frugt og grønt producenten, der får reduceret sit spild, for fødevareproducenten, der får et nyt, innovativt produkt i sortimentet og sidst men ikke mindst for de miljøbevidste forbrugere, lyder det fra Agrotech.

Interesserede fødevareproducenter kan henvende sig til innovationskonsulent Anne Hørby Bendtsen, tlf. 3091 1184, opstart er planlagt til uge 34.

Forløbet er støttet af Future Food Innovation.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078