23948sdkhjf

Mozarella-produktion mest effektiv

Rødkærsbro mejeri har formået at øge produktionen af mozarella ost med over 40 procent - uden at bruge en krone på udvidelser. Den udvikling belønnede Dansk Industri tirsdag aften med årets produktivitetspris.
Den store forøgelse af produktiviteten medfører nu, at mejeriet, som ejes af Arla Foods, bliver belønnet med Dansk Industris Produktivitetspris 2014. Prisen blev overrakt tirsdag aften i forbindelse med DI’s Produktivitetskonference i Kolding.

74.300 ton mozarella
Effektiviseringen af mejeriet er alene sket gennem en fælles, målrettet indsats fra ansatte og ledelse, uden at der er brugt penge på nyt udstyr eller udvidelser. Det har betydet, at arbejdspladserne på virksomheden har kunnet bevares, på et tidspunkt, hvor der har været global krise på markederne.

- Dette underbygger medarbejdernes tro på, og vilje til, at kunne yde deres bedste samt at være åbne over for nye metoder og værktøjer, der hjælper den enkelte med at få en mere effektiv og sjov hverdag, siger Lean-projektleder Jørgen Friis Virklund, Rødkærsbro Mejeri.

Mejeriet har ca. 260 ansatte, producerer årligt 74.300 tons mozzarella, og aftager 660 mio kg mælk. Det svarer til mælk fra 72.000 køer dagligt, og det er ca. 17 procent af Arlas samlede mælkemængde i Danmark. Den største andel sælges i Europa, derefter Mellemøsten, Japan og Asien.

- Rødkærsbro Mejeri har opnået de flotte resultater ved hjælp af Lean-metoden. Det vil sige minimeret spild, indført mere effektive arbejdsgange og sparet på ressourcerne. Vores erfaringer med Lean er, at mange andre virksomheder vil kunne opnå en markant forbedring af produktiviteten, siger chef for ledelses- og produktivitetsudvikling Jens Kristian Jørgensen, DI.

Fakta om DI's Produktivitetspris
For at hjælpe med at øge produktiviteten på danske virksomheder, har DI sat gang i en omfattende produktivitetsindsats. Formålet er, at virksomhederne skal hjælpe hinanden til at forbedre produktiviteten som mentorer, som deltagere i advisory boards, og gennem egentlige projekter med fokus på innovation og optimering.

Målene med DI’s Produktivitetsindsats er, at 2500 virksomheder opnår indsigt i deres produktivitetsudfordring og at 1000 virksomheder sætter gang i handling, ”der forbedrer produktiviteten.”

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125