23948sdkhjf

FF Skagen overtager konkurrent

FF Skagen overtager aktiemajoriteten i Hanstholm Fiskemelsfabrik.
FF Skagen overtager aktiemajoriteten i Hanstholm Fiskemelsfabrik A/S fra Havsbrun på Færøerne, hvorefter Hanstholm-fabrikken får status af datterselskab i FF Skagen A/S.

- Formålet er først og fremmest at styrke produktionen af fiskemel og fiskeolie i Norden. Samtidig fører overtagelsen af aktiemajoriteten i Hanstholm Fiskemelsfabrik til yderligere konsolidering af vor virksomhed og styrker vor position på verdensmarkedet, fastslår CEO i FF Skagen, Johannes Palsson.

Konkurrencen om råvarerne er skærpet de senere år. Det har ført til negative resultater for Hanstholm Fiskemelsfabrik, mens FF Skagen omvendt har kunnet styrke sin position på det globale marked.

Købet gennemføres ved, at der udstedes nye aktier i FF Skagen til Havsbrun, svarende til 17% af den totale aktiekapital i FF Skagen A/S. Købet er endeligt betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse.

Fiskemel og fiskeolie indgår i produktionen af proteinrigt foder til opdræt af svin, fjerkræ og opdrætsfisk samt til pet-food til kældedyr, især hunde og katte. FF Skagen eksporterer til flere end 60 lande og er en af de førende virksomheder på verdensmarkedet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109