23948sdkhjf

Glyngøre vil have mor og far i køkkenet

Analyse påpeger, at mange danske børnefamilier gerne vil spise mere fisk, men efterlyser nemme alternativer. Glyngøre mener at have opskriften.
Ny analyse fra YouGov og Glyngøre NemFisk viser, at danske børnefamilier gerne vil leve op til anbefalingerne om 350 gram fisk om ugen, men savner nemme retter.

Ifølge undersøgelsen har mere end otte ud af ti børnefamilier udfordringer med trætte og sultne unger, der ikke synes, det er specielt sjovt at dele mor og fars opmærksomhed med stress, madlavning og andre praktiske gøremål. Faktisk savner næsten hver femte danske børnefamilie succesoplevelser med at spise sammen.

Men hvordan løser mor og far udfordringerne i ulvetimen? Mødrene mener i overvejende grad, at bedre planlægning og en lille eftermiddagssnack kan løse de værste konflikter, mens fædre peger på, at børnene skal med i køkkenet.

Nemme og gode retter med fisk
Overordnet set viser undersøgelsen, at flere gerne vil spise fisk til aftensmad, men der er nogle klare barrierer. 32 procent siger, at de ikke kender gode retter med fisk og 11 procent siger, at fisk er for besværligt. Ifølge Glyngøre findes alternativet allerede. Fiskevirksomheden har nemlig udviklet tre NemFisk saucer.

- Danske børnefamilier synes, fisk er svært og efterlyser nemme opskrifter med fisk. Med kampagnen ’Prøv med fisk’ opfordrer vi til at udskifte kød med fisk i hverdagsklassikere som for eksempel lasagne og pastaretter, og jeg er sikker på, at de her nye saucer fra NemFisk, hvor man blot skal lægge fisk i et fad og hælde saucen over, vil være med til at gøre det lettere for mange børnefamilier at få fisk ofte nok, siger Lone Marie Eriksen fra 2GangeOmUgen.

Omtalte undersøgelse er gennemført af analyseinstituttet YouGov. Der er i alt gennemført 1029 CAWI-interview med danskere i alderen 20-55 år, i perioden 3. - 9. januar 2014. De adspurgte er danskere i alderen 20-55 år, som er bosiddende i en husstand med et eller flere hjemmeboende børn i alderen 0 – 17 år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078