23948sdkhjf

Arla sælger endnu et datterselskab

Arlas kerneforretning er nu skåret ind til benet. Dairy Fruit, danskbaseret producent af frugtingredienser til fødevareindustrien, får tysk ejer.
Arla oplyser mandag eftermiddag, at datterselskabet Dairy Fruit A/S sælges til tyske Döhler GmbH med virkning fra dags dato. Købssummen ønskes ikke offentliggjort.

Dairy Fruit blev etableret i 1976 af De Danske Mejeriers Fællesindkøb som en branche-leverandør til mejerier i Danmark, men har siden 2003 været ejet af Arla Foods, som i dag også er selskabets største kunde.

Sidste datterselskab i rækken
Dairy Fruit A/S omsætter årligt for cirka 300 millioner kroner. Selskabet har administration og produktion i Odense, hvorfra man beskæftiger 81 medarbejdere. Og selvom selskabet nu bliver tysk, vil Odense-virksomheden stadig være en vigtig samarbejdspartner for Arla.

- I Arla har vi brugt de sidste 10 år på at skære vores forretning til, så vi har fokus på vores kerneforretning, som er mejeriproduktion. Dairy Fruit er det sidste datterselskab i den kategori. Det er ikke Arlas kerneforretning at handle med frugtingredienser, og derfor er Dairy Fruit bedre tjent med en ny ejer, der kan føre selskabet videre og udvikle det fremadrettet. Som selskabets største kunde ser vi frem til et godt samarbejde med Dairy Fruit og Döhler fremover, siger Arlas vice-adm. direktør, Povl Krogsgaard.

Direktøren for Döhler overtog også officielt nøglen til Dairy Fruit mandag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11