23948sdkhjf

Hedegaard Foods ekspanderer igen

Levnedsmiddelkoncernen har købt halvdelen af selskabet Munakunta, der er Finlands største inden for pakning af skalæg og produktion af pasteuriserede ægprodukter.
Munakunta har i Finland en markedsandel på 40 procent, og forudsat at de finske konkurrencemyndigheder godkender handlen, kommer Hedegaard Foods til at styrke sin position i Norden.

- Vi er meget tilfredse med vores investering i Manukunta, som er en moderne virksomhed med et stort potentiale. Den passer strategisk rigtig godt sammen med vores øvrige aktiviteter i Danmark og Sverige. Kravet fra vores detailkunder er store volumener, konkurrencedygtige priser og innovative produkter samt proaktiv markedsføring. Dette vil købet helt sikkert være med til at styrke, siger Ivan Noes Jørgensen.

Munakunta har to ægpakkerier i Finland samt en produktfabrik til fremstilling af pasteuriserede ægprodukter. Derudover har Munakunta en virksomhed i Estland, der producerer kogte pillede æg til Food Service branchen. Endelig ejer virksomheden 38 procent aktier i et mindre ægpakkeri på vestkysten af Finland samt 12 procent aktier i en foderstofvirksomhed.

Virksomheden omsatte i 2013 392 millioner kroner og havde et resultat før skat på 8,3 millioner kroner. Hedegaard Foods forventer efter opkøbet en årlig omsætning på mere end 1,3 milliarder.

- Købet af 50 procent af aktierne i Munakunta er en vigtig milepæl i vores strategi fra 2010, om at lade Hedegaard Foods følge den øvrige del af Danish Agro koncernen og blive en betydende spiller i landene rundt om Østersøen, siger bestyrelsesformand Christian Junker og fortsætter:

- Vi ser gode muligheder for en international ægvirksomhed, der kan matche detailhandelens ekspansioner på tværs af landegrænserne samtidig med, at der skabes synergier virksomhederne imellem så konkurrencekraften og indtjeningsevnen på sigt kan styrkes, siger han

I forbindelse med købet bliver der i Finland stiftet et nyt selskab, der kommer til at hedde Muna Foods Oy. Alle aktiviteterne i Munakunta bliver overført til det nye selskab. Det bliver Munakuntas nuværende administrerende direktør Jan Lähde, der indtræder som direktør i Muna Foods Oy, mens Ivan Noes Jørgensen står med det overordnede ledelsesansvar for hele koncernen.

I december måned sidste år overtog Hadsund-virksomheden i øvrigt det fulde ejerskab af Sveriges største ægpakkeri, Svenska Lantägg AB, der i Sverige har en markedsandel på 25 procent. Forretningen er desuden i april i år blevet udvidet med en satsning på æggeemballage, hvor man sammen med haollandske Twinpack har en ambition om at nå en trecifret millionomsætning i løbet af fem år.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111