23948sdkhjf

Kvinder spiser flest is om sommeren

Sommer er istid. Mere end halvdelen af alle danskere spiser is mindst én gang om ugen i løbet af sommeren, viser ny analyse.
Næsten 35 procent af alle danskere spiser is dagligt eller flere gange ugentligt i løbet af sommeren, og 23 procent svarer, at de spiser is mindst én gang om ugen. Det viser en helt ny undersøgelse, som analyseinstituttet Opeepl har gennemført for det danske ismejeri Premier Is.

Undersøgelsen viser også, at det særligt er de unge mellem 15-24 år, der nyder en is dagligt. 6,1 procent i den aldersklasse spiser is dagligt, mens den tilsvarende svarprocent for danskere i alderen 24-44 år blot er 1,7 procent. Tallene viser også, at flere kvinder end mænd lader sig friste af en daglig is.

- Is er en skøn nydelse, der er meget forbundet med sol og sommer. Jeg tror, at grunden til at danskerne spiser så meget is om sommeren er, at vi en stor del af året har vejr, der ikke altid opmuntrer til en is. Når foråret og sommeren banker på, så skal vi ud og nyde det gode vejr og her kommer så lysten til at forkæle os selv og vores venner og familie med rigtig god is, siger Mogens Jønck fra Premier Is.

Viden fører til nye is til danskerne
Premier Is har gennemført undersøgelsen for at få mere viden om danskerens isvaner – viden som det danske ismejeri blandt andet bruger til at udvikle nye is, der passer til danskernes smag.

Premier Is har blandt andet brugt den viden til at introducere en meget populær lakridsflødeis og i år en helt ny flødeis med ægte flødekaramel, der i den varme forsommer er blevet særdeles godt modtaget.

I undersøgelsen har Premier Is også spurgt danskerne til det ord, de forbinder mest med is, her indtog sommer førstepladsen, efterfulgt af hygge, lækkert, nydelse og fløde.

1.000 repræsentativt fordelte danskere i alderen 15-80 år fra Opeepl har svaret på undersøgelsen, der blev gennemført den 20. maj 2014.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109